MOBIL

Vi har tatt på HTC One V

MWC 2012: HTC One V er den billigste av de nye One-modellene. Vi har kjent litt på den nye lille aluminiumsmobilen. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. mars 2012 - 13:57

Da HTC lanserte den nye One-serien i forkant av Mobile World Congress var det utvilsomt toppmodellen One X og mellommodellen One S som fikk mest oppmerksomhet. Med rette, må vi si. For begge disse telefonene har sterk maskinvare og intetessant design.

LES OGSÅ: Lyntest av HTC One X

Men den enkleste og billigste, One V, ser ikke verre ut. Selv om den har den svakeste maskinvaren snakker vi ikke om noen sinke. HTC har brukt mye tid på både kamera og design her også.One V deler samme design-DNA som HTC Legend.

Aluminium

Vi snakker om en telefon med deksel skåret ut i ett stykke aluminium, med en design som minner mye om klassikeren HTC Legend. Prisen skal ligge på mellom 2500 og 3000 kroner.

One V var den eneste HTC-modellen vi ikke fikk lov til å klå på, da HTC-folket ikke hadde stilt den ut, og vi ikke fikk lov til å leke oss med et fungerende eksemplar. Grunnen var at programvaren ikke var ferdig.Det er et par plastdeler på baksiden av telefonen. Resten er i aluminium.

Solid

Men vi har kjent litt på et eksemplar uten programvare. Det første som slo oss var at telefonen er ganske så tynn og lett. Og siden den er laget i ett stykke aluminium føles den helt klart solid. Som Legend har One V fått en "leppe" i bunnen, altså stikker den noe utover.

Skjermglasset ligger litt over resten av dekselet. Dette gjør at du har en aldri så liten kant på endene av skjermen.

Selv om dekselet er laget i ett stykke aluminium er det fortsatt plastdeler på det. Disse finner du nederst på baksiden, og rundt kameraet på toppen av baksiden. Grunnen til at det ikke er aluminium hele veien er naturligvis at radioantenner fungerer dårlig bak metallplater.På toppen sitter lydutgangen og strømtasten.

3,7 tommers skjerm

Skjermen måler 3,7 tommer, og er en LCD-variant. Den har oppløsningen 480 x 800 piksler. Dette gjør den langt fra spektakulær, men samtidig er den skarp nok til de fleste formål. Det lille vi fikk se av skjermen så bra ut.

Vi skal tillate oss å rynke litt på panna og stille spørsmål om skjermens størrelse. Det er nemlig en god del ramme rundt skjermen, rett og slett. Vi får se om det er for mye av det gode når telefonen dukker opp til test.

Men i det store og hele syns vi One V er en telefon som tar seg bra ut, og som føles helt riktig i materialvalget.Sammenlignet med HTC One X.

Android 4.0

Til tross for at telefonen kjører Android 4.0 har HTC valgt å beholde menytastene under skjermen. Dette gjelder alle telefonene i One-serien for øvrig. Google har lagt opp til at slike menytaster skal ligge på skjermen, men HTC ønsker altså åpenbart å beholde dem som et eget element.

LES MER: Slik er Android 4.0

Vi kan ikke si så mye om hvordan One V oppleves i praksis da programvaren ikke er ferdig, og vi ikke har håndtert den selv. Men vi kan si at menyene trolig blir omtrent som på de andre One-modellene.

LES OGSÅ: Lyntest av HTC One S 

Greit utstyrt

Prosessoren her er en 1 GHz Qualcomm Scorpion. Telefonen har 512 MB arbeidsminne, og lagringsminnet er oppgitt til 4 GB. Altså ikke noen oppsiktsvekkende spesifikasoner i det hele tatt. Men så kan det være greit å ha i bakhodet at en ikke trenger noen voldsom prosessor for å drive Android og tilhørende spill eller apper. For de fleste kan dette altså være godt nok.Kameraet tar bilder i fem megapikslers oppløsning.

Kameraet i fokus

Men HTC har brukt tid på kameraet her også. Kameraoppløsningen er riktignok lavere enn på storesøsknene - fem megapiksler mot åtte. Men det er fortsatt en bakbelyst kamerasensor med en blender på f/2.0. Dette betyr enkelt og greit at mye lys slipper inn til bildesensoren, noe som igjen skal sørge for at du tar bilder i bedre teknisk kvalitet.

At blenderen er såpass stor som den er betyr også at du kan ta bilder hvor motivet er skarpt, og bakgrunnen er uklar. 

Brennvidden er oppgitt til 28 millimeter tilsvarende 35 millimeter. Det vil si at du får et vidvinkelkamera, altså at du fanger et bredere perspektiv i bildene dine.

I tillegg har One V dedikert bildeprosessor, slik de dyrere modellene har. Denne setter telefonen i stand til å fotografere kontinuerlig, ved at du bare holder en finger over utløserikonet på skjermen. Autofokushastigheten skal være like god her som på de andre, altså 0,2 sekunder. Kameraoppstarten skal også være lynrask - fra start til første bilde mener HTC at det skal ta 0,7 sekunder.

One V tar opp video i oppløsningen 720p, og du kan ta bilder mens du filmer. 

Siden telefonen støtter minnekortutvidelse (faktisk er den den eneste i One-serien som støtter dette) kan du enkelt utstyre telefonen med masse minneplass å lagre bilder og video på.

LES OGSÅ: Dette skal du se etter når du kjøper minnekortBeats-merking på baksiden.

Beats

Som de andre telefonene i One-serien har One V fått Beats Audio. Det vil si at den har en egen lydprofil du kan aktivere når du kobler til et Beats-hodesett. Nytt av året er at denne lydprofilen fungerer med andre musikkapper enn bare den innebygde. Dermed får du samme lydforbedring når du bruker for eksempel Spotify.

På teknologisiden byr One V ellers på støtte for Wi-fi, super-3G og Bluetooth 4.0. Tilkoblingen er en standard Micro-USB-plugg, som sitter nederst på venstre side av telefonen.

Batteriet har en kapasitet på 1500 mAh, men tale- og hviletidene er ikke oppgitt.

Alt i alt syns vi HTC har satt sammen en interessant telefon for deg som er ute etter en enkel telefon med fokus på design.

HTC One V skal komme i salg i april. Forvent en test av telefonen om ikke så altfor lenge.

NESTE SIDE: SpesifikasjonerLES OGSÅ DISSE LYNTESTENE:

Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 610

Panasonic Eluga

HTC One S

HTC One X

Sony Xperia P

Sony Xperia U

Huawei Ascend D quad

Her finner du alle våre artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.