– Vi har satt grådig mye penger på det vi tror på

Det norske har formelt overtatt Marathon Oil Norge.

– Vi har satt grådig mye penger på det vi tror på
Det norske har nå formelt overtatt Marathon Oil Norge. Alvheim er blant feltene som Det norske nå har fått inn i sin portefølje. Bilde: Marathon

Det norske annonserte 2. juni i år avtale om å kjøpe opp Marathon Oil Norge AS for 2,1 milliarder amerikanske dollar (12,6 milliarder kroner).

Det norske oljeselskap ASA har nå formelt overtatt Marathon Oil Norge AS, melder selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

– Vi har satt grådig mye penger på det vi tror på. Det er en 2,1 milliarder dollar commitment til norsk sokkel, sa Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Det norske, om Marathon-kjøpet under LOs olje- og gasskonferanse.

84.000 fat olje dagen

Samlet produksjon for de to selskapene var i 2013 rundt 84.000 fat olje per dag. Det gjør Det norske til et av de største uavhengige, børsnoterte olje- og gasselskapene i Europa. Etter oppkjøpet vil Det norske ha nærmere 500 ansatte.

– Med denne transaksjonen blir vi det sjette største selskapet på norsk sokkel, og vi blir det nest største uavhengige, børsnoterte oljeselskapet på norsk sokkel, fortsatte Hersvik.

Etter transaksjonen har Det norske nå 202 millioner fat oljeekvivalenter i påviste og sannsynlige reserver.

Reservene vil øke betydelig når plan for utbygging og drift av Johan Sverdrup blir levert i februar 2015. På toppen av dette er det ytterligere oppsider i porteføljen til Marathon Oil Norge, anslått til om lag 80 millioner fat oljeekvivalenter.

– Vi overtar en solid portefølje med høye produksjonsrater og betydelig operativ erfaring, som utfyller kompetansen i Det norske innen leting og utbygging. Derfor blir ingen ansatte overflødige og vi beholder kontoret i Stavanger, sier Hersvik.

Les også: – Statoils sparemodus kan gjøre Lundin til operatør på Sverdrup

Mål: Økt utvinningsgrad er ett av hovedfokusområdene til fForskningssjef Karl Johnny Hersvik i Statoil.
Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Det norske. Tore Stensvold

Fortsetter som direktør

Det er utnevnt en ny selskapsledelse som trådte i kraft etter overtakelsen.

Karl Johnny Hersvik vil fortsette som administrerende direktør, og vil i tillegg ha med seg elleve direktører i den nye ledergruppen.

Transaksjonen har vært underlagt vanlige vilkår og betingelser, inkludert godkjennelse fra relevante norske myndigheter og EUs konkurransemyndigheter.

Les også:

Aker Solutions-topp: – Det blir verre før det blir bedre

Nå har trollmannen i Lundin gjort det igjen

Yme har stått forlatt i over to år. Nå skal 100 mann klargjøre skrotingen