ARKIVNYHETER

– Vi har ikke funnet olje og gass

Oljedirektør Bente Nyland.
Oljedirektør Bente Nyland. Bilde: Anders J. Steensen
Ole K. Helgesen
8. okt. 2009 - 15:34

Teknisk Ukeblad hadde i dag en sak hvor Nyland sier at bergartene utenfor Lofoten og Vesterålen er de samme som har gitt stor suksess på resten av sokkelen.

Ettersom saken har fått stor oppmerksomhet i mediene, ønsker oljedirektøren å understreke at direktoratet ikke har sagt at det er funnet olje og gass.

Sedimentære bergarter

– Vi har hele tiden visst at det fantes slike bergarter i dette området, men enkelte steder måtte vi bruke 3D-seismikk for å få det bekreftet. Og jeg har ikke sagt mer enn at vi har fått bekreftet at det finnes sedimentære bergarter utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Nyland. Hun understreker at det ikke er feil i Teknisk Ukeblads artikkel, men at mange har oppfattet nyheten som at direktoratet har funnet ressurser.

Nyland ønsker også å avkrefte påstandene om at Oljedirektoratet har politiske motiver. – Det er ingen som vet hvor vi står i denne saken. Vi skal være objektive, sier hun.

Faktabasert

Oljedirektoratet har lenge hevdet at det må åpnes for nye områder hvis man ønsker å dempe fallet i produksjonen på norsk sokkel. – Vi legger fram fakta, men vi blander oss ikke inn i politiske beslutninger, sier Nyland.

I motsetning til Oljedirektoratet har både Havforskningsinstituttet, SFT, Direktoratet for naturforvaltning og Norsk Polarinstitutt offentliggjort mye fra sitt arbeid i forbindelse med forvaltningsplanen for Lofoten og Vesterålen. De har også allerede frarådet oljeleting.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.