INDUSTRI

Vest Tank gir økt fokus på avfallsbransjen

AVVIK: DSB har funnet mange avvik ved driften til Vest Tank forut for eksplosjonen i mai. Nå skal de se på flere sider rundt avfallsbransjen.
AVVIK: DSB har funnet mange avvik ved driften til Vest Tank forut for eksplosjonen i mai. Nå skal de se på flere sider rundt avfallsbransjen. Bilde: Norsk Luftambulanse

I kjølvannet av Vest Tank-ulykken vil Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) vurdere å øke tilsynet med bedrifter som håndterer industrikjemikalier.

Ikke oversikt

- Når vi skal planlegge for tilsynsvirksomhet framover vil denne saken være et innspill til hvilken type virksomheter vi skal se nærmere på. Vi kommer til å jobbe for å finne ut hva som er interessant å se på for bedrifter som håndterer kjemikalier fra industrien, sier avdelingsleder for produkter og farlige stoffer i DSB, Tom Ivar Hansen.

- Hvor mange bedrifter er det som tar slike oppdrag?

- Det er en av oversiktene vi skal jobbe med å skaffe oss i tiden framover, sier Hansen

I dag la bergensfirmaet Gexcon fram en rapport som slo fast at en eksplosiv blanding av brennbar gass som utviklet seg under rensing av en tank, var den tekniske årsaken bak Vest Tank-eksplosjonen i mai i år. Blandingen selvantente i et kullfilter på toppen av tanken.

Ny rapport

DSB skal senere komme med en rapport som omfatter alle sider ved Vest Tank-ulykken. Der vil de også komme inn på andre forhold enn den direkte tekniske årsaken til ulykken.

- Etterforskningen vil framover ta for seg de bakenforliggende beslutningsprosessene i Vest Tank forut for ulykken, ansvarsfordeling i bedriften og hvordan internkontrollen fungerte, sier Hansen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.