SAMFUNN

Verktøykassa til Jens

Jens Stoltenberg (Ap) utvikle nasjonale strategier innen de næringsområder hvor Norge har kompetanse eller særlige fortrinn.
Jens Stoltenberg (Ap) utvikle nasjonale strategier innen de næringsområder hvor Norge har kompetanse eller særlige fortrinn. Bilde: DNA
Espen Leirset
14. okt. 2005 - 10:53

Marin sektor. Maritim sektor. Energi og miljø. Reiseliv.

Dette er næringene som blir nevnt konkret i de rødgrønnes regjeringserklæring, og som det skal satses ekstra på.Skillelinjer

En av de skarpeste skillelinjene mellom de rødgrønne og de borgerlige har vært hvor aktiv rolle staten skal ha i næringspolitikken. De rødgrønne mener at myndighetene kan bruke flere verktøy for å vri næringsutviklingen i ønsket retning, mens de borgerlige har hevdet at verktøykassa har vært tom. (Les også siste ukes leder i TU her)

– Det offentlige virkemiddelapparatet skal styrkes og være en fleksibel partner, ikke et byråkratisk hinder for næringslivet, går det fram av erklæringen.

– Regjeringen vil utvikle nasjonale strategier innen de næringsområder hvor Norge har kompetanse eller særlige fortrinn, som marin sektor, maritim sektor, energi, miljø og reiseliv, skriver de rødgrønne videre.Mer til nyskaping

De rødgrønne lover også økt støtte til næringsutvikling gjennom Innovasjon Norge, samt gjeninnføre kommunale næringsfond.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Jens & Co vil dessuten øke offentlige bevilgninger til såkornkapital. De vil at den landsdekkende såkornordningen knyttet til universitetene også bør omfatte Universitetet i Tromsø, som hittil har vært unntatt fra ordningen.

Videre vil den nye regjeringen utrede mulighetene for en egen bank for gründere, og utvide ordningen med etablererstipend.

Last ned regjeringserklæringen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.