ARBEIDSLIV

Verktøy på fire hjul

14. sep. 2000 - 14:31

Via en rullende salgsutstilling selges verktøy fra Fredrikstad til kunder over hele landet.

Nesten 25.000 personer og bedrifter i Norge har de siste årene kjøpt verktøy minst én gang fra United Tools. Mange av dem er blitt faste kunder av de 14 rullende salgsutstillingene, som hver uke er på farten rundt i hele landet.

I år setter Fredrikstad-bedriften omsetningsrekord i Norge med 40 millioner kroner, men i Norden og Baltikum vil United Tools-konsernet totalt omsette for 130 millioner.

Verktøy for de små

Selskapets målgruppe er små- og mellomstore bedrifter. – Vi ivrer for å skape personlig kontakt med kundene – slik at deres behov kan analyseres for å finne fram til det verktøy og utstyr som egner seg best i deres spesielle situasjon, sier daglig leder Bjørn Reiersen til Teknisk Ukeblad.

Tilbakemeldingene fra kundene er at det er noe annet med slikt direktesalg enn å bestille fra en katalog slik mange gjør. Vi bruker også kataloger og Internett-løsninger i salget, men i uoverskuelig fremtid vil nok våre rullende salgsutstillinger stå for den største andelen av salget. Det å kunne diskutere med våre fagfolk – og samtidig ha verktøyet i hendene – gir tydeligvis våre kunder en trygghet de ikke får andre steder, sier Reiersen.

Fast opplegg

De 14 utstillingsbilene kjører til dels faste ruter – i kombinasjon med oppsøkende virksomhet og avtalte besøk. Åtte ansatte på kontoret i Fredrikstad tar seg av oppfølgingen av kundene. I tillegg har bedriften egne serviceverksteder.

Selskapet, som tidligere het Verktøygrossisten, er representert i Sverige, Norge, Finland og Baltikum. Det nye navnet på selskapet er identisk med bedriftens eget innarbeidede varemerke for håndverktøy og andre produkter. Navneskiftet er et ledd i en større internasjonal satsing. Produktspekteret er bredt, blant annet innen sveiseutstyr, kompressorer, elektro-, luft- og håndverktøy, bor og rekvisita. – Én av grunnene til at vi lykkes, er at vi har gode kvalitetsprodukter. En stor andel av dette er egen import og lisensprodusert verktøy. Det betyr at vi kan levere direkte fra produsent til kunde uten fordyrende mellomledd, sier Reiersen. – Vi har et utstrakt samarbeid med merkevareprodusenter som Gunnebo (løfteutstyr), Mase (strømaggregater), 3M (forbruksartikler), Foma (høytrykksvaskere), Tingstad (festemateriell) og Kolberg Caspary (verktøy/rekvisita).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.