NETTARKIV

Verkstedindustrien velger PLM

RASKE: Den europeiske verkstedindustrien står for den raskeste utviklingen mot PLM, mener Henry Seddon, europeisk markedssjef i UGS PLM Software.
RASKE: Den europeiske verkstedindustrien står for den raskeste utviklingen mot PLM, mener Henry Seddon, europeisk markedssjef i UGS PLM Software. Bilde: KNUT STRØM
Knut StrømKnut Strøm
20. sep. 2007 - 08:48

UGS PLM Software, som nå er en del av Siemens Automation and Drives (A&D), opplever en økt etterspørsel over hele verden. Nesten 15 prosent av kundene kommer fra verkstedindustrien, en andel som forventes å øke ytterligere de neste årene.

– Allerede i 2004 kom det rapporter om at Kina betraktet USA som det viktigste markedet for verkstedmaskiner, og at Kina sto for en femtedel av verdensmarkedet innenfor dette segmentet. Verkstedselskapene innser at de må endre sine organisasjoner for å få nytte av de mange partner- og salgsmulighetene på disse markedene, sier Henry Seddon.

PLM er en strategi for å samle all håndtering og prosessering, kunnskap og data som angår et produkt. Blant annet kan selskaper som er geografisk spredd med hjelp av PLM utvikle, gi støtte og utvikle produkter som om det var samlet på et sted. Dette er mulig ved at PLM gir tilgang til delt datainformasjon og mulighet for virtuelt samarbeid.

Europeiske verkstedbedrifter står for den raskeste utviklingen mot PLM selv om UGS PLM Software er et globalt konsern med 60 prosent av verdens multinasjonale verkstedindustri som kunder.

Mer enn 80 prosent av kundene til UGS er innenfor verkstedindustrien med færre enn 100 ansatte.

– Av disse er mange spesialiserte selskaper innenfor nisjer på markeder som benytter PLM for å utvide sin innovasjonstakt og bli mer konkurransedyktige, sier Henry Seddon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.