NYHETER

Veritabel virkningsgrad

ABB snurrer i gang Synrm IE4 reluktansmotorer, som skilter med energiklasse IE4.

Reluktansmotorer med høyeste virkningsgrad (IE4) som med tilhørende frekvensomformere skal være optimalisert for vifte- og pumpeapplikasjoner.
Reluktansmotorer med høyeste virkningsgrad (IE4) som med tilhørende frekvensomformere skal være optimalisert for vifte- og pumpeapplikasjoner. Bilde: ABB
11. jan. 2013 - 14:07

Selskapet tilbyr en pakkeløsning som inkluderer selskapets nye motorer og ACS850 frekvensomformere. Løsningen er tilgjengelig i effektområdet 11 – 315 kW, og skal være optimalisert for pumpe- og vifteapplikasjoner.

 

Lars-Fredrik Mathiesen i ABB forteller at den nye motorteknologien reduserer strømforbruket, levetidskostnadene og miljøbelastningen. Ifølge Mathisen er selskapet alene om å tilby lavspenningsmotorer som tilfredsstiller den høyeste klassen av energieffektivitet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i TrondheimABBs reluktansmotorer skal ha et innovativt rotordesign kombinert med en konvensjonell stator. Rotoren har ikke viklinger som på tradisjonelle synkrone og asynkrone motorer. Mathisen forklarer at rotortapene i praksis elimineres. Han får knapt fullrost teknologien.

- Motorens virkningsgrad blir betraktelig bedre, men det gir også lavere rotortemperatur. Det gir igjen en lavere lagertemperatur, hvilket øker lagerets levetid og pålitelighet betraktelig, sier Mathisen.Han mener Synrm-motorene byr på ytelser som en permanentmagnetmotor, med enkelt og kostnadseffektivt vedlikehold som på en standard, asynkron motor. De nye motorene har samme størrelse- og effektkombinasjon som standard asynkronmotorer, hvilket skal gjøre en motoroppgradering enkelt.

 

Da ABB lanserte Synrm teknologien i 2011, vant teknologien prisen «Automation Award» på SPS/IPC/Drives-messen. Den gangen lanserte selskapet «High Output Synrm motor-drive packages», og disse blir nå altså komplettert med introduksjonen av IE4-serien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.