NYHETER_BYGG

Verftstomt skaper uenighet

SKIPSVERFTSTOMT: I Tromsø skal det bygges boliger like ved den karakteristiske Tromsøbrua.
SKIPSVERFTSTOMT: I Tromsø skal det bygges boliger like ved den karakteristiske Tromsøbrua. Bilde: Arcasa

Prosjektet som skal realiseres på den gamle tomta til Tromsø Skipsverft nord i Tromsø sentrum startet for mange år siden.

Den avholdte arkitektkonkurransen ble den gang vunnet av Arcasa i Oslo. Nå har myndighetene vedtatt at det må utredes enda mer før man kan sette i gang med reguleringsarbeid og byggestart.37.000 kvadratmeter bolig

Ifølge vedtaket skal blant annet muligheter til lavere utnyttelse og utvidelse av park i området rundt Skansen utredes.

– Utbygger har begynt å skjønne at vi må ta hensyn til Skansen som er en av de eldste bygningsstrukturene i Tromsø, sier leder for planutvalget i Tromsø kommune Jens Revold (SV).

Utbygger og eier, Vervet AS, har planer om 37.000 kvadratmeter bolig og 15.000 kvadratmeter næringslokaler. Fire høyhus er planlagt bygd tett opp mot Tromsøbrua. Mange har kritsert planene fordi de kommer til å ødelegge for den karakteristiske brua.

– Vi tror at høyhusene tar i mot brua på en bra måte, svarer styremedlem i Vervet, Morten Rickardsen. Men om det blir så høye blokker, er langt fra sikkert. – Jeg og mitt parti ønsker i hvert fall at området ikke skal bygges ut like tungt og omfattende, slik utbygger ønsker, sier Revold.Revitaliserer byen

– Vi mener dette prosjektet vi gi Tromsø nytt liv. Det har skjedd mindre og mindre i den nordre del av sentrum av Tromsø de seneste årene. Dette prosjektet vil revitalisere byen, sier Rickardsen.

Vervet eies 25 prosent av Vital, 25 prosent av Gjensidige og 50 prosent av Polarstjernen som består av de gamle eierne av Tromsø Skipsverft.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.