MOBIL

Verdens tynneste smarttelefon lansert

CES 2012: Huawei har satt sammen en sterk og syltynn Ice Cream Sandwich-mobil.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. jan. 2012 - 12:48

La oss være brutalt ærlige et øyeblikk. Når vi tenker på Huawei er det først og fremst billige mellomspesifiserte telefoner uten all verdens spesifikasjoner som flimrer over netthinnen. Det er derfor vi er så overrasket over deres nye toppmodeller.

I forbindelse med CES i Las Vegas har de sindige kineserne nemlig lansert to telefoner som ser ut til å kunne ta opp konkurransen med noen av de sterkeste mobilene på markedet i dag. 

Telefonene heter Ascend P1 og Ascend P1S. De to telefonene har er nesten prikk like. De kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og har fått funksjonstaster under skjermen. 

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

De er begge tynne. P1 er 7,69 millimeter tykk. Imponerende nok, men P1S er ikke mer enn 6,68 millimeter tykk. Vi snakker altså om to seriøst slanke telefoner. Faktisk er P1S verdens tynneste smarttelefon akkurat nå. Dermed fikk ikke Motorola Razr beholde denne tittelen spesielt lenge.

Faktisk har Motorola lansert en tjukkere Razr under CES.Super-AMOLED

De har begge fått 4,3 tommers Super-AMOLED-skjermer med oppløsningen 540 x 960 piksler. Dette er samme oppløsning som du får på Motorola Razr.

Super-AMOLED er en skjermtype utviklet av Samsung, og som har fordelen at berøringssensoren er integrert i selve skjermpanelet. Det vanlige er at denne sensoren ligger over selve skjermen. Når dette er integrert blir skjermen tynnere. En annen fordel er at skjermen fungerer bedre i sollys, og en tredje at de er mer lyssterke.

AMOLED-skjermer skiller seg for øvrig fra LCD-skjermer ved at hvert enkelt bildepunkt lyser selvstendig. Dette bidrar til å gi bedre kontraster og lavere strømforbruk.

Skjermene er ellers dekket av Cornings forsterkede glassplater som markedsføres under navnet Gorilla Glass. 

Tokjerneprosessor

Begge telefonene har fått systembrikken OMAP4460 fra Texas Instruments. Denne inkluderer to Cortex A9-prosessorkjerner som kan kjøre på inntil 1,5 GHz. De har grafikkmotoren PowerVR SGX540. Videre har telefonene 1 GB arbeidsminne og 4 GB lagringsminne.

På baksiden finner du kamera med åtte megapikslers oppløsning og doble LED-lys. Dette kan også ta opp video i full HD. Kameraet er videre bakbelyst, noe som i teorien betyr at mye lys slipper inn på sensoren slik at du kan ta bedre bilder i lav belysning.

På fremsiden sitter det kamera med 1,3 megapiksler til videosamtaler og slikt.

Du får naturligvis også super-3G, Wi-fi, Bluetooth og GPS.

P1S har fått et batteri med en kapasitet på 1670 mAh, mens P1 har fått et batteri på 1800 mAh. Dette forklarer forskjellen i tykkelse på de to ellers identiske modellene.

Pris og tilgjengelighet

Hva P1 og P1S skal koste er foreløpig ikke offentliggjort. Det er heller ikke nøyaktig lanseringsdato. Men i pressemeldingen skriver Huawei at telefonene skal gjøres tilgjengelig fra april i blant annet Europa. Det er altså rimelig å anta at de dukker opp i butikkene i løpet av våren.

OPPDATERT: Huawei sier i en pressemelding at telefonen kommer i salg i Norge før sommeren. 

Kilder: PressemeldingGSMarena.com

PS: Lyder modellnavnet P1S kjent sier du? Da tenker du sikkert på Idar Vollviks infamøse Huawei-telefon Ideos X3, som han døpte om til P9S for å få seg litt oppmerksomhet. De to telefonene har for øvrig ikke noe til felles annet enn at de er laget av samme produsent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.