Verdens største solcelleanlegg er satt i drift

Ni millioner solcellepaneler.

Topaz Solar-anlegget i California har en installert effekt på 550 MW.
Topaz Solar-anlegget i California har en installert effekt på 550 MW. Bilde: Center for Land Use Interpretation
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
28. nov. 2014 - 18:56

Sent i oktober ble Topaz Solar-anlegget i California satt i full drift, melder Green Tech Media. Den siste fasen på 40 MW ble da ferdigstilt, og hele anlegget nådde sin fulle kapasitet på 550 MW.

Ni millioner paneler

Det gjør Topaz Solar til det største solkraftanlegget som er satt i drift i verden. Totalt består anlegget av ni millioner solcellepaneler av typen CdTe PV (kadmiumtellurid) over et område på drøyt 24 kvadratkilometer.

Prosjektutvikler First Solar anslår en årlig produksjon på totalt 1.096 GWh, nok til å forsyne 160.000 gjennomsnittlige California-hjem med strøm.

De har også beregnet at å erstatte kullkraft med solkraft fra Topaz Solar gir en reduksjon i CO2-utslipp på 377.000 tonn i året.

Byggingen var anslått å være ferdig tidlig i 2015, så prosjektet ble faktisk ferdigstilt noe tidligere enn antatt. Prosjektet har kostet 2,5 milliarder dollar, rundt 15 milliarder kroner.

Les også: Her vil de bygge Europas største solkraftverk

Solar Star

Topaz Solar får følge av den såkalte Desert Sunlight Solar Farm på 550 MW i løpet av 2015, mens den største solcelleparken under bygging er den såkalte Solar Star, hvor de to fasene til sammen skal ha en kapasitet på 579 MW.

Også denne skal stå ferdig i løpet av 2015, og alle tre ligger i California.

Det største solvarmekraftverket i verden er til sammenlikning Ivanpah-anlegget i Mojave-ørkenen. Det har en kapasitet på 392 MW.

Det største solcelleanlegget utenfor USA ligger i Kina og heter Longyangxia Dam Solar Park. Det ble ferdigstilt i desember 2013 og har en kapasitet på 320 MW.

Les også:

Tirsdag åpner det som blir Norges største solcelleanlegg  

Opptil halvparten av Tysklands effektbehov dekkes av solkraft. I mars blir det solformørkelse  

Dette er den typiske eieren av et solvarmeanlegg  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.