IKT

Verdens største på satellittkommunikasjon

20. aug. 2001 - 14:49

Nera ASA får en eierandel i Thrane & Thrane AS på 40 prosent, i tillegg til 257 milklioner kroner i kontant oppgjør.

Verdensledende

Gjennom denne etableringen bidrar Nera til å skape verdens ledende selskap innen satellittkommunikasjon, samtidig som Nera får frigjort ressurser til å forsterke selskapets posisjon innen bakkebasert trådløs kommunikasjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Avtalen forsterker det nordiske satellittkommunikasjonsmiljøets posisjon globalt. Det nye selskapet blir verdens største leverandør av utstyr for mobil satellittkommunikasjon, og med et sterkt kompetansemiljø for satsing på bredbånd via satellitt.

– Avtalen legger grunnlaget for en fremtidsrettet bedrift med mange muligheter for våre medarbeidere, uttaler Neras konsernsjef Bjørn Ove Skjeie i pressemeldingen.

Betydelig forskningsandel

Det nye selskapet vil få en omsetning på rundt 1,2 milliarder kroner og ha 580 ansatte, hvorav 255 medarbeidere innen forskning og utvikling.

Innen Inmarsat har Thrane & Thrane inngått et samarbeid med Inmarsat om utvikling av utstyr for neste generasjons satellitter (Inmarsat-4), og Nera har inngått avtale med ShinSat om levering av utstyr for bredbånd via satellitt, samt utviklet DVB-RCS utstyr.

Det nye selskapet vil basert på disse programmene, satse på å bygge en videre posisjon innen bredbånd via satellitt.

I tillegg til styrket markedsposisjon er det forventet at sammenslåingen vil bidra til betydelige synergier. De samlede synergiene er beregnet til ca. 50 millioner kroner på årlig basis. Det sammenslåtte selskapet vil dermed kunne oppnå betydelig forbedret lønnsomhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.