IT

Verdens største mobilfest i startgropa

MOBIL RABALDER: Barcelona blir fra mandag morgen verdens mobilhovedstad. Fredrik Syversen fra IKT-Norge er allerede på plass i byens kjente paradegate, La Rambla.
MOBIL RABALDER: Barcelona blir fra mandag morgen verdens mobilhovedstad. Fredrik Syversen fra IKT-Norge er allerede på plass i byens kjente paradegate, La Rambla. Bilde: Trond Heggelund

BARCELONA: Fredag kom mange av de norske bedriftene til Barcelona.

Arrangørene av de to norske hovedstandene, bransjeorganisasjonen IKT-Norge og Innovasjon Norge, er også på plass i Barcelona.

By i reklamedress

Selv om mobilsirkuset starter mandag morgen begynner spanjolene å oppdage at det skal skje noe spesielt. Store deler av Barcelona sentrum er i ferd med å bli dresset opp av eneorme reklamebannere og plakater for de største mobilprodusentene.

Etter det Teknisk Ukeblad kan bedømme ser det ut som om Samsung så har vunnet reklamekrigen, som må ha kostet utrolig mange millioner kroner.

Har ikke råd til å la være

I forhold til de store internasjonale aktørene er de to norske fellesstandene små, henholdsvis 180 og 77 kvadratmeter. Prislappen er på over tre millioner kroner, men det er verdt det, mener de 25 norske bedriftene som skal delta.

- De har ikke råd til å la være å delta, dersom de skal holde tritt med det som skjer i det internasjonale mobilmarkedet. Og fra mandag morgen av er Barcelona verdens mobilhovedstad, derfor er det riktig for de norske selskapene å delta i det gode selskap dersom de skal få fremtidige kontrakter, sier Fredrik Syversen som er direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.

Ny SonyEricsson med Microsoft-grensesnitt?

I tillegg er mange nordmenn engasjert på standene til Telenor, CellVision, Nokia og Sony Ericsson.

Det ryktes at sistnevnte mobilprodusent søndag kveld vil lansere en mobiltelefon med Windows grensesnitt. Verken SonyEricsson eller Microsoft ønsker å kommentere dette overfor Teknisk Ukeblad.

- Kom på pressekonferansen søndag kveld, så blir du overrasket, er beskjeden som gis av SonyEricsson.

Valfarter til Mobil-Mekka

Fredrik Syversen i IKT-Norge regner med at det til sammen vil være et par tusen norske besøkende på Mobile World Congress. Arrangørene sier til Teknisk Ukeblad at de forventer totalt over 55 000 tilreisende til Barcelona i de fire dagene mobilkongressen pågår.

Foruten kongressen består Mobil World Congress også av en enorm mobilmesse, der det i løpet av neste uke kommer til å bli lansert et ras av nye mobiltelefoner, teknologer og tjenester.

Les om Robert Redford som vil ha mer film på mobilen. Han kommer til Mobile World Congress på onsdag.

Nå kommer 4G for alle penga

Mens Norge sliter med innføringen av 3G (altså tredje generasjons mobiltelefoni), vil asiatene som deltar på Mobile World Congress snakke om hva som skjer med innføringen av 4G, som er like rundt hjørnet, dersom vi skal tro mobilmisjonærene.

Les hva som skjer under Mobile World Congress.

Teknisk Ukeblad er selvsagt tilstede under hele arrangementet, og du vil hver dag fram til torsdag 14. februar finne oppdaterte bransjenyheter og produktlanseringer fra Mobile World Congress her på TU.no

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.