T2

Verdens største CMOS-sensor

Canons nye CMOS-sensor ved siden av en tradisjonell fullformats CMOS-sensor. Den nye sensoren krever bare en hundredel av lyset dagens sensorer krever.
Canons nye CMOS-sensor ved siden av en tradisjonell fullformats CMOS-sensor. Den nye sensoren krever bare en hundredel av lyset dagens sensorer krever. Bilde: Canon
Stein Jarle Olsen
31. aug. 2010 - 14:40

Canon annonserer at de har utviklet verdens største CMOS-bildesensor, med en brikkestørrelse på 202 x 205 millimeter.

Ny krets

Det gir sensoren rundt 40 ganger større overflate enn den største sensoren som brukes i Canons kommersielle speilreflekskameraer i dag.

– Tidligere har det å øke sensorstørrelsen resultert i et krav om mer tid mellom mottak og overføring av datasignaler, noe som har gjort det vanskelig å få opp data i høy hastighet. Canon har imidlertid løst dette problemet gjennom en innovativ kretsdesign som har gjort det mulig å realisere en massiv, videokompatibel CMOS-sensor, skriver Canon i en pressemelding.

Lyssensitiv

På grunn av sensoren er større, og dermed rent fysisk kan registrere mer lys, krever den nye brikken bare 1\100 av lyset dagens sensorer krever.

Det gir støtte for video i 60 bilder i sekundet (fps) med bare 0,3 lux lysstyrke.

1 lux tilsvarer til sammenlikning omtrent lyset fra månen på en klar kveld.

Stjernevideo

Canon skriver ingenting om når sensoren vil bli tilgjengelig eller hva den vil koste, men antyder at bruksområdet kan være videoopptak av stjerner på nattehimmelen eller av dyr om kvelden.

Canon er for øvrig tung på annonseringsfronten i disse dager. Forrige uke annonserte de en CMOS-sensor med 120 megapiksler og nye EOS 60D.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.