T2

Verdens slankeste mobil

Trond Heggelund
1. sep. 2006 - 13:15

Motorola startet slankehysteriet på mobilene med modellen RAZR V3 som kom for tre år siden.

Med sine 14 millimeter tykkelse ledet RAZR slankeklubben. Siden har de forskjellige mobilprodusentene kjempet om hvem som kan lage verdens tynneste mobiltelefon.

Og nå er det Sør-koreanske Samsung som har fått den gule ledertrøya.

Hver og en er mobiltelefonene i den nye Ultra Edition-familen de slankeste som noensinne har blitt laget. Den slankeste måler kun 6,9 millimeter.

Kommer i løpet av månden

X820 - eller Ultra Edition 6.9 - kommer i svart eller sølv. Den veier beskjedne 66 gram og passer inn i målene 113 x 50 x 6,9 millimeter. Den støtter oppkobling med bluetooth stereo (1.2), USB 1.1, PictBridge og har 80 megabyte innebygd minne.

Mobilen har opp til 2,5 timers samtaletid og opp til 260 timer standbytid (over 10 døgn). Den vil kommer i butikken i september. Pris uten subsidier fra mobiloperatøren vil være på cirka 2 700 kroner.

Uklar målgruppe

På en pressekonferanse hadde Samsungs folk i Norge problemer med å fortelle Teknisk Ukeblad hvem som er målgruppa for denne spesielle mobilen.

Vi fikk et tvetydig svar om at den var både for unge folk som ville ha det siste av mobilteleknologi, til businessfolk som vil ha en fashionmobil.

Men det vil ikke forundre oss om mange ingeniører vil falle for Ultra Edition-serien. Designet er en nytelse og tyve ganger bedre enn det Nokia og Sony Ericsson har prestert til nå.

Mange tekniske finesser

Telefonen har et kamera på to megapiksler, som aktiveres enkelt med en knapp på siden.

Med TV- og stereoutgang kobles mobilen enkelt opp for visning på TV eller for avspilling av mobilens musikk på stereoen. Den spesielle dokumentviseren gjør det mulig å se på de vanligste dokumenttypene fra PC-en.

Den liggende bredbildeskjermen på 1,9 tommer av tft-type maksimerer den visuelle opplevelsen.

Skjermerende

Den har høyttalertelefon og flymodus, så til tross for at radiokommunikasjonen stenges av, kan flere av mobilens funksjoner brukes ombord, for eksempel muligheten for å lese et word-dokument.

Denne edge-telefonens 1,9 tommer tft-skjerm er av høy klasse. Den støtter videoinnspilling. Musikkspilleren har digital forsterker og støtter en rekke lydformater.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.