MOBIL

"Verdens raskeste mobil" allerede slått?

Huawei Ascend D quad er muligens ikke så mye raskere enn telefon med halvparten så mange prosessorer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. apr. 2012 - 08:00

Da Huawei lanserte sin nye toppmodell Ascend D quad var de ikke snauere enn at de kronet den til verdens raskeste smarttelefon. Deres egenutviklede systembrikke K3V2 med firekjerneprosessor skulle angivelig være langt raskere enn alt annet.

LES OGSÅ: Lyntest av Huawei D quad

Nå kan det se ut til at K3V2 såvidt må se seg slått av Qualcomm Snapdragon S4. Og det versjonen med tokjerneprosessor; MSM8960.

Kniver med Snapdragon

I ytelsestesten Basemark ES 2.0 Taiji legger den Snapdragon S4-baserte telefonen Pantech Vega LTE IM-A830S SKY seg et ørlite hakk over Ascend D quad. Så da spørs det hvor lenge Huawei får anledning til å kalle telefonen sin verdens raskeste. Det skal også nevnes at den ikke har kommet i salg ennå.

Ytelsestesten er for øvrig grafikkfokusert. Huawei brukte mye krefter på å understreke at telefonen har 16 grafikkprosessorkjerner da de lanserte den. I Snapdragon-brikken sitter det en Adreno 225-grafikkbrikke, som er en noe oppdatert versjon av samme grafikkbrikke som står i telefoner som HTC Sensation.

Vi skal være nøye med å understreke at dette bare er én yteslestest, og at den neppe tegner hele bildet. For alt vi vet feier K3V2 gulvet med S4 på andre områder. Det er også allerede kjent at ytelsen skal være bedre enn Tegra 3, som blant annet står i HTC One X.

Men det er i seg selv interessant at Huaweis brikke ikke ser ut til å være mye kraftigere enn en Qualcomm-brikke med to prosessorkjerner.

Det skal uansett bli spennende å få testet ut om Huaweis påstand om at deres kommende telefon er verdens raskeste holder vann.

Kilde: BrightSideofNews.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.