Verdens raskeste berg-og-dal-bane

Formula Rossa blir verdens raskeste berg-og-dal-bane med en toppfart på 240 kilometer i timen.
Formula Rossa blir verdens raskeste berg-og-dal-bane med en toppfart på 240 kilometer i timen. (Bilde: Ferrari World)
  • t2

Ferrari World i Abu Dhabi skulle egentlig åpne før helgen, men ble utsatt med en uke grunnet dødsfallet til en leder i en av de arabiske emiratene.

Verdensrekord Ferrari-logoen på taket blir verdens største.

Verdensrekord

Førstkommende torsdag er satt til ny åpningsdato for parken, som selvfølgelig er tilegnet det italienske bilmerket.

Men de har også en verdensrekord å skilte med. De besøkende vil nemlig blant annet kunne teste det som blir verdens raskeste berg-og-dal-bane: Formula Rossa.

Attraksjonen akselererer fra null til 100 på to sekunder, og fra null til toppfarten på 240 kilometer i timen på 4,9 sekunder.

Store krefter

Passasjerene vil bli utsatt for G-krefter på hele 4,8, og det gjør de i vogner som er designet etter Ferraris Formula One-bil.

Til sammenlikning har Tusenfryds hovedattraksjon ThunderCoaster en toppfart på under 100 kilometer i timen og maksimale G-krefter på cirka 3.

Firedimensjonal Slik så det ut rundt Ferrari World i januar 2009. Torsdag åpnes parken. Ferrari World

Firedimensjonal

Ferrari World lover også en rekke andre mer eller mindre spektakulære attraksjoner, blant annet en firedimensjonal opplevelse i “Speed of Magic”.

3D-film med tilhørende briller skal i denne rundturen kombineres med temperatur, lys, bevegelser og fuktighet for å gi det parken kaller 4D.

Massivt

Ferrari World i Abu Dhabi får 86 000 kvadratmeter med areal, og det gigantiske aluminiumstaket dekker 200.000 kvadratmeter.

Taket vil også få verdens største Ferrari-logo, på 3.000 kvadratmeter. Til byggingen av strukturen har det gått med 12.370 tonn med stål og 100.000 kubikkmeter betong.

Ferrari World i Abu Dhabi under byggingen. FOTO: Nepenthes/Wikimedia Commons.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå