T2

Verdens minste systemkamera med blits

GF2 fås blant annet i rødt.
GF2 fås blant annet i rødt. Bilde: Panasonic
Stein Jarle Olsen
4. nov. 2010 - 11:46

Da Micro Four Thirds-kameraene kom, så de nærmest akkurat ut som speilreflekskameraer, noe som fjernet en stor del av fordelene med standarden.

Helt frem til Panasonics GF1 og Olympus’ Pen E-P1, som nærmet seg kompaktkameraene i størrelse, men fortsatt hadde utskiftbar optikk.

GF2

Nå har Panasonic krympet standarden enda mer, og lansert oppfølgeren til GF1, som selvfølgelig har fått navnet GF2.

GF2 skal være 19 prosent mindre enn GF1, og Panasonic hevder det er verdens minste og letteste systemkamera med innebygget blits, sannsynligvis for å unngå sammenligning med Sonys NEX-kameraer.

Vekten er 265 gram, mot 285 gram på GF1.

Les også: Spennende hybridkameraer fra Sony

3D

Sensoren er på 12 megapiksler, kameraet har mulighet for full HD-video og med egnet objektiv er det også 3D-kompatibelt.

Automodusen skal gi flott video selv for nybegynnere, og inkluderer både automatisk bildestabilisering og ansiktsgjenkjenning som justerer fokus, blenderåpning og kontrast for å gjengi alle menneskene på bildet på best mulig måte.

GF2 blir verdens minste systemkamera med innebygget blits, hevder Panasonic. FOTO: Panasonic
GF2 blir verdens minste systemkamera med innebygget blits, hevder Panasonic. FOTO: Panasonic

Touch-skjerm

Skjermen er på tre tommer og er berøringsfølsom.

– Den innebygde blitsen er plassert rett ved det utskiftbare objektivet, noe som minsker vignetteffekten slik at bildets kanter ikke blir uklare. Det gjør kameraet spesielt interessant for fotografer som ønsker flotte bilder i mørkere omgivelser, uten at man trenger å ta med seg en ekstra blits, skriver Panasonic i en pressemelding.

Over nyttår

GF2 kommer på markedet i januar 2011, i to pakkeløsninger. En med 14 mm “pancake”-objektiv og en med 14-42 mm-objektiv. Kameraet lanseres i fire farger: Sølv, rødt, hvitt og sort.

Prisen er foreløpig ikke fastsatt.

Test: Panasonic Lumix G1

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.