T2

Verdens minste fargelasere

Dag Yngve Dahle
31. mai 2007 - 07:03

Skrivere? Fra Samsung? Ja, det koreanske storselskapet produserer faktisk også skrivere. Nå trapper de opp satsingen for alvor.

Tar lite plass

Journalister fra hele Europa var invitert da Samsung presenterte sin printerkolleksjon nylig. Mest skrøt selskapet av nyheten CLX-2160, som de sier er verdens minste multifunksjonsskriver basert på fargelaserteknologi.

Den har de beskjedne målene 33,3 x 41,3 x 35,3 centimeter. En stramt designet maskin på vel 40 centimeter i bredden gir deg altså laserutskrifter i farger, kopierer i svarthvitt og farge og scanner i en oppløsning på inntil 2400 x 600 dpi. Prisen i norske nettbutkker er vel 3.000 kroner.

- Design handler om å tilfredstille markedets etterspørsel. I våre brukerundersøkelser sier folk at skrivere flest ikke passer inn hjemme. De er for store, og tar opp hele skrivebordet, sier Paul De’Ath, designsjef for Samsung i Europa.

Minst

For noen måneder tilbake lanserte Samsung skriveren CLP-300, som de markedsfører som verdens minste personlige fargelaserskriver.

Den er enda noen kubikkcentimeter mindre enn sin multifunksjonelle storebror, men ser omtrent lik ut for et utrenet øye. Den skriver i en oppløsning på inntil 2400 x 600 dpi, og koster om lag 2000 kroner i Norge.

Samsung legger også betydelige ressuser i skrivere for bedriftsmarkedet. Grunnen er enkel: Bedrifter skriver ut mye mer enn privatpersoner.

Flere forhandlere

Skriveren CLX-3160 er selskapets nyeste utfordrer på bedriftsmarkedet. Denne multifunksjonsskriveren til like under 5.000 kroner er myntet på små og mellomstore bedrifter.

Markedslederen for skrivere på verdensbasis er HP. Det gjenstår å se hvordan Samsung hevder seg i konkurransen.

- Etterspørselen etter fargelaserskrivere har økt voldsomt den siste tida. Med denne satsingen vil vi gjenta suksessen Samsung har opplevd på TV- og mobiltelefonmarkedet det siste året. Vi utvider nå forhandlernettverket i Norge. Vi er allerede inne hos Komplett.no, og satser på å komme inn hos Elkjøp eller andre store elektronikkjeder i Norge, sier Hans Gustafsson, produktmarkedssjef for skrivere i Norden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.