BRUER

Verdens lengste bru med glassbunn åpnet i Vietnam

152 meter over regnskogen henger Vietnams nyeste turistattraksjon. Gangbrua med glassbunn kan trygd kalles en attraksjon - bare man ikke lider av høydeskrekk.

Fra brua kan man se 152 meter rett ned i regnskogen i Vietnam.
Fra brua kan man se 152 meter rett ned i regnskogen i Vietnam. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. juni 2022 - 15:45

Vietnam har tydeligvis fått sansen for gangbruer med glassbunn. For dette er den tredje brua i rekken der de besøkende får testet om de er høydesterke.

Bach Long-brua - som betyr den hvite drage – ligger i Son La-provinsen i Vietnam. Den 632 meter lange gangbrua er laget som en attraksjon som fører besøkende over Mộc Châu Island Mountain Park and Resort.

Glassbrua ble relaisert gjennom et samarbeid mellom lokale reiselivsmyndigheter og et fransk byggefirma, som et bidrag til å få fart i turismen igjen etter den globale pandemien med stengte grensene for internasjonale besøkende.

Hengebrua på 632 meter Son La-provinsen i Vietnam, har overtatt pallplassen som verdens lengste bru med glassbunn. <i>Foto:  STAFF</i>
Hengebrua på 632 meter Son La-provinsen i Vietnam, har overtatt pallplassen som verdens lengste bru med glassbunn. Foto:  STAFF

30 meter høye brutårn

Brua er bygget som en hengebru, med tårn i hver ende, hvert av dem 30 meter høyt. Glassbunnen består av tre lag glassplater, hver med en tykkelse på 40 millimeter. Glasset ble angivelig hentet fra Saint Gobain i Frankrike.

Men det 2,4 meter brede brudekket skal være solid. For brua kan bære opptil 5 tonn, og det er derfor satt en begrensning på maksimalt 500 mennesker på brua samtidig, opplyser Vietnam National Administration of Tourism.

Verdensrekorden er sikret

Den forrige rekorden for verdens lengste bru med glassbunn var det Kina som hadde, men en bru som målte 526 meter i Guangdong-provinsen.

Tjenestemenn fra Guinness World of Records har allerede vært på stedet og gjort oppmålinger, og har bekreftet rekorden som verdens lengste bru med glassbunn, rapporterer lokale medier fornøyd.

Dette er den tredje glassbrua som er bygget i Vietnam. <i>Foto:  ATHIT PERAWONGMETHA</i>
Dette er den tredje glassbrua som er bygget i Vietnam. Foto:  ATHIT PERAWONGMETHA
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.