MOBIL

Verdens første Android 3.0-tablet testet

De første testene av Motorola Xoom er ute.

Xoom kjører Android 3.0.
Xoom kjører Android 3.0.
Marius ValleMarius ValleJournalist
25. feb. 2011 - 10:19

Spesifikasjoner

Størrelse: 249,1 x 167,8 x 12,9 mm, 730 g
Skjerm: 1280 x 800 piksler, 10,1 tommer
Operativsystem: Android 3.0

Nettverk: CDMA 800/1900, 1xEV-DO rev.A
Internett: EV-DO, LTE, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1+EDR
GPS:
 Ja, AGPS

Minne: 1024 MB RAM, 32 GB lagringsminne
Minnekort: Micro-SD
Prosessor: Tegra2, 1 GHz dual core
USB: 2.0 HS
Medieutgang: 3,5 mm minijack, HDMI
FM-radio: Nei

Kamera: 2 MP (front), 5 MP, fotolys
Videoopptak: 720p

Motorola Xoom er den første tableten med Android 3.0, og i forbindelse med salgsstarten i går kom også de første testene av den.

Jevnt over får den god omtale, men også en del kritikk for prisen og at den virker uferdig. Uten abonnement koster Xoom 4500 kroner (800 dollar). Med abonnement koster den 3400 kroner. 

Siden Xoom er lansert på Verizon-nettet i USA, og dette er et CDMA-nettverk, er du i praksis nesten nødt til å ha et abonnement i tillegg. Det er nemlig ikke mulig å bruke den på GSM-mobilnett.

- Den beste Android-versjonen

Engadget.com skriver at Android 3.0 er den mest komplette og funksjonelle versjonen av operativsystemet til dags dato. De skryter også av maskinvaren er svært god. 

Likevel peker de på at alt ikke er perfekt, spesielt at mye av programvaren føles uferdig. De stiller spørsmålet om Xoom ble hastet ut på markedet for å slå Apples kommende lansering av iPad 2.

Likevel slår de fast at Xoom er en konkurrent til iPad, og at den utklasser iPad på mange områder. 

- God batterilevetid

SlashGear.com liker batterilevetiden til Xoom. De fikk 14 timers brukstid ved det de beskriver som "veldig tung bruk". De er også imponerte over ytelsen, som slår alle Android-telefoner på markedet.

Også SlashGear påpeker at det virker som om Xoom er hastet ut på markedet. Dette skyldes blant annet at Xoom ikke støtter Flash, men at det kommer i en oppdatering senere. Dette gjør at den føles uferdig.

Nettstedet mener at Xoom er litt tung, og at det i lengden er slitsomt å bruke den med én hånd.

- Les bruksanvisningen

Cnet.com liker at Xoom teknisk sett er et kraftigere alternativt til iPad, og at den også kan gjøre mer. Men de er ikke så fornøyde med at Android 3.0 ikke er selvforklarende. De skriver at operativsystemet har en "read-the-manual attitude".

De mener at selv om Xoom har større skjerm enn iPad, så føles den litt mindre. Men Apple har fordelen at det finnes over 60 000 apps for iPad, mens Android 3.0 nesten ikke har noen tablet-spesifikke apps.

Cnet tror at det først og fremst er de som vil være tidlig ute som kommer til å kjøpe seg Xoom, og at den ikke kommer til å selge i større kvanta før prisene går ned.

- Ripes lett opp

MSNs Techblog skriver at Xoom er altfor lett å ripe opp. Dette fordi den er laget i plastikk. De syns også skjermen blir veldig fort flekkete.

Tross disse og andre negative anmerkninger har de troen på Xoom. De mener at mens Samsungs Galaxy Tab bare egnet seg til bøker og video, er Xoom begynnelsen på en skikkelig plattform. 

De liker Android 3.0 sine menyer, widgeter og Google-apps. Men i likhet med de fleste testerne der ute skriver de også at Xoom er for dyr. 

- Ikke innovativ

BGR.com mener at Xoom ikke er innovativ. Testeren mener at tableter generelt ikke kan erstatte en bærbar PC, og at Android 3.0 ikke er så bra som det kan være. 

Likevel er det mye de liker, som god maskinvare, imponerende spesifikasjoner og at til tross for at selve Xoom ikke er innovativ i seg selv, så fortjener Motorola skryt for innovative idéer.

Testeren tror at tross stiv pris og enkelte begrensninger, så vil den selge godt.

Se også video

MobileTechReview.com finner du en lengre Xoom-test på video.

Du finner flere Motorola Xoom-tester på Google News.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.