SAMFUNNPOLITIKK

Verden venter på kriseløsning fra Bush

18. jan. 2008 - 14:39

President George W. Bush skal være villig til å bruke opptil 150 milliarder dollar, rundt 900 milliarder kroner, for å hindre tilbakegang i amerikansk økonomi.

Men fredag formiddag var innholdet i pakken ennå ikke kjent.

Verdens børser har denne uken rast nedover. Investorer ser ikke ut til å ha blitt nevneverdig oppmuntret av Bushs løfter, men fredag pekte de asiatiske børsen noe oppover igjen utover formiddagen på grunn av forventningene om hva som kan ligge i pakken fra Bush.

Pakke-forlik

Fortsatt pågår det intense diskusjoner mellom Bush og Demokratene, som må bli enige om krisepakken for at den skal kunne bli vedtatt i Kongressen.

USAs sentralbanksjef Ben Bernanke sa torsdag at han tror USA kan unngå en økonomisk tilbakegang, men at veksten trolig vil bli mindre enn tidligere antatt.

Positive demokrater

Han ønsket en krisepakke velkommen, samtidig som han antydet at det kan bli aktuelt med enda en rentenedsettelse for å få fart på økonomien.

– Bernanke vil trolig se det an og vinne litt tid. At Bush kommer med tiltak, viser at han ikke står alene, sier førsteamanuensis Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.