ARBEIDSLIV

Venture Cup i fare

Anders J. Steensen
20. mai 2003 - 14:08

Den populære gründer-konkurransen Venture Cup er i beit for penger.

Premieutdelingen 4. juni vil riktignok gå av stabelen som planlagt. Dersom en rik onkel eller andre med stinne lommebøker ikke stiller opp, er det kroken på døra.

For fjerde gang skal 500.000 kroner fordeles til oppstarterne med de beste ideene og forretningsplanene for nyskaping i Norge. Uten frisk kapital må Venture Cup avvikles 30. juni.

Stiftelsen - som i tillegg til prisutdeling også gir gratis rådgivning og veiledning til gründere og forskere om oppstart av nye bedrifter, har vært vellykket i universitetsmiljøene.

Til sammen 109 forretningsplaner er sendt juryen for å bedømmes hvilket er en økning på 45 prosent fra 2002. I år er kvinner oppfordret til å søke.

Selve finansieringen av Venture Cup er halvparten statlig, gjennom SND og resten privat finansiering. Det er kapitaltørken i det private markedet som nå slår ut for Venture Cup.

Ifølge Rakel Hansen i Venture Cup har de søkt om økte bidrag fra Næringsdepartementet, Utdannings- og Forskningsdepartementet, Finansdepartementet og Kommunal og regionaldepartementet.

- Siktemålet er å få til en mer langsiktig finansiering. Men vi må også ha inn en million kroner fra private institusjoner og investorer for å kunne drive videre. Dessverre ser dette ut til å være svært vanskelig.

Statssekretær Helle Hammer i Nærings og Handelsdepartementet understreker betydningen av at Venture Cup er helt avhengig av private bidragsytere.

- Det er et viktig bidrag for Venture Cups suksess. Jeg tror ikke økt statlig finansiering er veien å gå.

Hammer beklager dersom Stiftelsen må legge inn årene.

- Venture Cup er viktig for mange gründere. Dessverre er dagens markedssituasjon slik at det ikke er enkelt å finne bidragsytere. Men de må kunne leve uten økte bidrag fra staten, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.