OLJE OG GASS

Venter store ringvirkninger i nord

CO2-SATSING: Olje- og energiminister Åslaug Haga mener regjeringen sørger for tidenes satsing på å redusere CO2-utslipp.
CO2-SATSING: Olje- og energiminister Åslaug Haga mener regjeringen sørger for tidenes satsing på å redusere CO2-utslipp. Bilde: Jannicke Nilsen
Anders J. Steensen, Tore Stensvold
25. okt. 2007 - 15:53

En årvåken forsamling lyttet begjærlig til rosen fra olje- og energiminister Åslaug Haga da Oljeindustriens Landsforening inviterte til årskonferanse.

Storpolitikk

– Det er svært hyggelig at StatoilHydro kom inn på Shtokman. Det er svært viktig for vår dialog med russerne og vår politikk i Nord-områdene , sa hun, før skrytet som varmet mest kom:

Stort

– Dette er en honnør til norsk oljeindustri som har kommet inn på det store og viktige internasjonale området. Framtida vil vise hvor stort dette blir for norsk offshorenæring, sa hun.

Effekt

Haga håper at Shtokman-effekten skal bli minst like stor for Nord-områdene som Snøhvit-effekten i Hammerfest-området.– Jeg er spent på ringvirkningene i Nord-områdene og på hva denne avtalen kan bety for norsk leverandørindustri.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.