SAMFERDSEL

Venter på katastrofen

22. jan. 2001 - 07:00

Amerikanske storflyplasser er sprengt. Uansett hvilken av de ti største man studerer, ser man at forsinkelsene øker. Flymyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) har flere ganger advart flyplasseierne, og hevder at det bare er et tidsspørsmål før det skjer en kjempeulykke.

Flere og flere newyorkere velger ifølge CNNs flytrafikkspesialist Frank Buckley, vekk storbyflyplassene LaGuardia, Newark og Kennedy når de skal til/fra New York City. Folk reiser som aldri før, trafikken er tredoblet på ti år. Dette vet flyselskapene, men tilsynelatende ikke de lokale myndighetene som har ansvaret for å modernisere og effektivisere flyplassene.

Derfor er det ifølge New York-senator Charles Schumer, allerede standard med forsinkelser på de tre store flyplassene som betjener New York, mens de mindre, regionale flyplassene litt lenger unna har god kapasitet. Det hører med til sjeldenhetene at et fly forlater Kennedy og LaGuardia når det skal, mens statistikken for Newarks del fortsatt er en tanke bedre.

Men ingen slår regionalflyplassene rundt NYC, der det sjelden er køer, innsjekkingen tar ti minutter, og flyet går når det skal – om været tillater det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.