Venter automatiserte grøntanlegg

Parker og grøntanlegg vil oppta mer plass i fremtidens byrom.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Bilde: Grøtt, Vegard Wivestad
22. nov. 2016 - 08:39

Parker og grøntanlegg vil oppta mer plass i fremtidens byrom. Vi får parkanlegg på hustak, og grøntarealer på vegger. Det er noe av resultatene av en større undersøkelse svenske Husqvarna har gjort blant 533 studenter som alle skal bli landskapsarkitekter.

Studentene har også tro på at fremtiden parkanlegg blir mer styrt av teknologi og robotisert i en helt annen grad enn i dag.

Studentene kommer fra 15 land, 98 prosent av dem er positive til økt bruk av teknologi. 63 prosent av studentene spør etter sensorteknologi som kan gi informasjon om helsetilstand. Knapt halvparten, 46 prosent, tror at roboter og droner vil spille en viktig rolle i fremtidens drifting av parker.

Sammen med Stockholm by starter Husqvarna i 2017 et pilotprosjekt der robotgressklippere skal tas i bruk. Disse skal også være utstyrt med sensorer som samler data om luftkvalitet, lys, lyd og regnmengde. Prosjektet skjer også i samarbeid med den ideelle organiasjonen Quantified Planet som skal forvalte de innsamlete dataene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.