BYGG

Vennesla vant Byggeskikkprisen

Fjær i hatten for Rambøll.

5. juni 2012 - 16:24
Vis mer

I dag ble Vennesla bibliotek hedret med Statens Byggeskikkpris.

51 bidrag var påmeldt og åtte kandidater var nominert. Vinnerbygget er tegnet av Helen & Hard, med Rambøll som rådgivere.

Les også: Ny president i NAL

Juryen sier at biblioteket er et eksempel på hvordan god arkitektur kan bidra til å utvikle et sted.

– Vennesla har fått et fantastisk og unikt fellesrom for alle. Det har et lavmelt formspråk som skaper identitet uten å bruke de store faktene. Her brukes bærekonstruksjonen som et arkitektonisk hovedelement, men dekker også flere andre funksjoner knyttet til bruk og teknikk.

– Ved sin arkitektoniske form og gode utførelse representerer bygningen en videreutvikling av norsk trearkitektur og byggeskikk.

Les også: De nominerte til Byggeskikkprisen

Miljøkvaliteter

Videre mener juryen at bygget har gode energi- og miljøkvaliteter og at universell utforming er integrert som del av byggets arkitektur.  Bygget har energiklasse A.

– Byggherre og arkitekt har i tillegg løst programmet og bysituasjonen på en forbilledlig måte, sier juryen, som ble ledet av Erling Dokk Holm, førsteamanuensis ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

I mars i år vant Vennesla bibliotek prisen for Årets trebyggeri. Bygget har bærende konstruksjon, kledning, innredning og solavskjerming i tre.

Les også:

Dette er Årets Bygg

Slik bygger svenskene sauna

Ny hytte for 62000 kroner

Dette er verdens høyeste tårn 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.