OLJE OG GASS

Venezuela-planen mislyktes

GIKK IKKE: Statoil, her ved Helge Lund, håpet at en internasjonal boikott av en konsesjonsrunde i Venezuela ville tvinge fram bedre betingelser for internasjonale oljeselskap i landet. Det mislyktes.
GIKK IKKE: Statoil, her ved Helge Lund, håpet at en internasjonal boikott av en konsesjonsrunde i Venezuela ville tvinge fram bedre betingelser for internasjonale oljeselskap i landet. Det mislyktes. Bilde: Jörgen Skjelsbæk
26. jan. 2011 - 09:13

Statoil håpet at en internasjonal boikott av en konsesjonsrunde i Venezuela ville tvinge fram bedre betingelser for internasjonale oljeselskap i landet, men strategien mislyktes.

Flere møter

Planen gikk i vasken da to internasjonale konsortier ledet av amerikanske Chevron og spanske Repsol la inn bud på Carabobo-feltet i Venezuela i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

I samarbeid med Aftenposten har de funnet Wikileaks-dokumenter med referater av møter mellom Statoil og den amerikanske ambassaden i Venezuelas hovedstad Caracas.

Opprørt

Statoils sjef i Venezuela, Anders Hattestad, var ifølge et møtereferat opprørt over at Chevron hadde lagt inn bud. Statoil hadde bestemt seg for ikke å delta i anbudsrunden på grunn av det høye skattenivået i landet.

Statoil har vært i Venezuela siden 1994 og har hatt en strategi om å øke virksomheten i landet, men det motsatte har skjedd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.