T2

Velsigner dingsene

¿ Teknologien er redskapene vi bruker i vårt daglige arbeid, og derfor bør den velsignes, sier pastor Parrott.
¿ Teknologien er redskapene vi bruker i vårt daglige arbeid, og derfor bør den velsignes, sier pastor Parrott. Bilde: Google
13. jan. 2010 - 08:52

Britene strides om hvorvidt mobiltelefoner og bærbare datamaskiner er en velsignelse eller en forbannelse. Men pastor David Parrott i London er raus og velsigner dingsene åkkesom.

Elektronikk på alteret

Parrott, som er prest ved St. Lawrence Jewry-kirken i Londons finansstrøk City, ledet denne uken en gudstjeneste der signing av elektronikken inngikk. Datamaskiner og mobiler prydet alteret, meldte den britiske rikskringkastingen BBC tirsdag.

Selveste borgermesteren i The City, Nick Anstee, var til stede under den noe spesielle gudstjenesten.

– Teknologien er redskapene vi bruker i vårt daglige arbeid, og derfor bør den velsignes, sa pastor Parrott.

Kirken 2.0

– Jeg er blitt spurt om jeg mottok en tekstmelding som ble sendt mens gudstjenesten pågikk. Jeg skal sjekke, men jeg tviler på om den i så fall kom fra Vår Herre, sa borgermester Anstee til London-avisen The Times.

Etter at Parrott har begynt å velsigne elektronikk, må man vel kunne begynne å snakke om «Kirken 2.0», mener avisen. Pastoren nøyer seg på sin side med å understreke at Herrens veier er uransakelige, og dermed også gjerne kan være elektroniske. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.