IKT

Vellykket VDSL-test

Prosjektet, som startet i fjor høst, har hittil testet ut digital-TV og høyhastighets internett via telenettet. Nå ønsker Telenor å teste ut nye interaktive tjenester som blant annet elektronisk programguide, interaktiv TV-portal, surfing og e-post direkte på TV og video på bestilling. Med disse tjenestene vil prøvebrukerne blant annet kunne hente tilleggsinformasjon fra internett mens de ser på Dagsrevyen, og velge TV-programmer ved hjelp av en elektronisk programguide.

Prøvebrukere på VDSL i Stavanger og Sandnes vil i løpet av høsten få anledning til å laste ned filmer og TV-program når de måtte ønske det. Utvalget omfatter cirka 50 filmer samt 100 timer med variert programtilbud fra NRK.

Tester lommeboka

– I Telenor vurderer vi prøveprosjektet som meget vellykket. Vi går nå inn i den siste fasen av prosjektet hvor vi også ønsker å teste ut betalingsvilligheten for dette produktet i markedet. For Telenor er det viktig til enhver tid å kunne tilby kundene spennende og brukervennlige bredbåndsløsninger til konkurransedyktige priser, sier konserndirektør for teknologi i Telenor, Berit Svendsen, som er ansvarlig for VDSL-prosjektet.

Les mer om: