ARBEIDSLIV

Vellykket jobbløfte

På gulvet

Sommerjobb 2000 er et samarbeidstiltak mellom Industrikontakten, en undergruppe av linjeforeninga Aarhønen og Næringslivsringen. Sistnevnte er et samarbeidsforum for Fakultet for bygg- og miljøteknikk ved NTNU samt bedrifter og organisasjoner i bygg- og anleggsbransjen.

Halvveis i den seks uker lange sommerjobben er han veldig fornøyd med erfaringene han har fått. – Det er nesten synd at jeg ikke jobbet på byggeplass etter første og andre året også, for jeg tror sommerjobber er viktige. Jeg synes det er bra å ha jobbet på gulvet – det gir god ballast og innblikk i hvordan oppgaver løses, mener Svein Olav Mork.

Viktig for alle parter

Også sjefen hans er fornøyd. – For firmaet er det en fordel å få tak i folk på et tidlig tidspunkt og gjøre oss kjent overfor dem, fastslår driftsleder Per Tore Ask ved PEAB.

Bedriften har også de to foregående somrene hatt studenter i jobb på Vegpakke Drammen. – Studentene får gjerne litt tungt arbeid i starten, men vi forsøker å sy sammen et opplegg slik at de får prøve seg på forskjellige oppgaver etter hvert, sier Ask.

Sommerjobber er en del av firmaets rekrutteringspolitikk. Ask merker godt at rekrutteringa til bransjen synker, og mener det er positivt for bransjen at Sommerjobb 2000 sørger for at studentene tidlig får kontakt med den.

Berømmer innsatsen

Sommerjobbgarantien gikk ut på at alle studentene som ønsket det, skulle få jobb.– Vi er rimelig stolte over at garantien er oppfylt for alle våre studenter. Både næringa og de mange enkeltpersonene som har engasjert seg, fortjener honnør, sier dekan Steinar Nordal ved fakultet for bygg og miljøteknikk.

Over 400 jobber ble tilbudt fra Næringslivsringens medlemmer og besatt av studenter. Bedriftene ble først oppfordret til å tilby jobber enten på fakultetets nettsider eller på sine hjemmesider. Deretter ble studentene bedt om å ta kontakt med bedriftene direkte for å sikre seg tilbudte jobber.

– Vi har konsentrert oss om å lage et apparat for dem som ikke klarte å skaffe seg jobb – og laget lister med jobbsøkere på nettet. Industrikontakten, og spesielt student Rune Thomassen, henvendte seg til bedrifter på deres vegne. Næringslivsringen utfordret sine medlemmer til å tilby ekstra jobber. Også Statens vegvesen har vært tungt engasjert i dette, opplyser Nordal.

Han er glad for at næringa har vist at de er villige til å satse friskt på rekruttering. Fakultetet vil fortsette ordninga for å lokke flere studenter til byggfagene. – Tilbudet om sommerjobb vil bli et fast opplegg for alle som studerer hos oss framover, opplyser Nordal.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.