MOBIL

Velkommen til Mobili.no

Her er en liten innføring i nettportalen du befinner deg på akkurat nå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. okt. 2009 - 17:09

Velkommen til Mobili.no – et splitter nytt nettsted for deg som liker å følge med på utviklingen i mobilverdenen. Målet vårt er å etablere oss som en solid og trofast leverandør av mobilrelatert nyhetsstoff, tester og guider, og å bli et naturlig verktøy for deg som skal ha ny mobiltelefon, enten privat eller til bedriften.

De siste dagene har vært svært hektiske, og vi har jobbet på spreng for å få alle de tekniske løsningene klare til lanseringsdagen. Som du nok vil legge merke til er vi fremdeles litt på beta-stadiet, men vi skal gi jernet for å få maskineriet til å gå rundt i tiden fremover.

Her er en liten innføring i seksjonene du finner på Mobili.no i dag og hva du kan forvente å finne under de forskjellige fanene:

Tester

Som alle teknologinettsteder med respekt for seg selv, skal vi levere produkttester. Vi tar sikte på å teste mesteparten av mobiltelefonene som dukker opp på markedet, og vi vil at nytteverdien av testene skal være like stor for bedrifter som for privatpersoner. Når det gjelder måten vi gjør testene på har vi prøvd å ikke låse oss til et fast mønster. Vi vil justere oss fortløpende etter tilbakemeldingene vi mottar fra leserne.

Guider

I denne seksjonen skal vi gjøre vårt ytterste for å lage stoff du kan lære noe av. Her vil vi gi deg innføringer i nye teknologier, hjelpe deg å komme i gang med forskjellige mobilplattformer, og generelt publisere veiledninger som kan komme godt med for å få mest ut av mobiltelefonen. Vi kjører samme prinsipp her som i testene, og vil lytte nøye til tilbakemeldinger og ønsker fra leserne.

Bedrift

Vi har valgt å ha en egen seksjon for bedrifter. Under denne fanen finner du stoff som er relevant for bedrifter. Du vil for eksempel aldri finne en samletest av musikktelefoner eller nyheter om mobilspill i denne seksjonen.

Specs

Vi holder for tiden på å bygge opp en database med spesifikasjoner, bilder og brukererfaringer for alle mobiltelefonene på markedet. Denne finner du under fanen “Specs” eller ved å peke nettleseren din til www.specs.no. Å bygge opp en slik database tar tid, og vi har fremdeles et godt stykke igjen før vi har et verktøy som er klart til bruk. Vi kommer til å gi høylytt beskjed når vi endelig kommer i mål med denne seksjonen.

Forum

For mange vil det være mer interessant å diskutere en mobiltelefon med en drøss andre mennesker, enn å lese artikler og tester. Dette kan du gjøre ved å registrere deg som medlem i diskusjonsforumet vårt. Vi i redaksjonen har også valgt å bruke forumet som viktigste kommunikasjonskanal mot leserne våre, og tar mer enn gjerne imot tilbakemeldinger her. Kommentarfeltet i alle artiklene som publiseres på Mobili er også knyttet direkte mot forumet, noe som betyr at du må være medlem i forumet for å kommentere stoffet vi legger ut.

Blog

Vi vil ofte komme over hendelser, nye produkter, eller annet stoff som ikke helt passer inn i en vanlig nyhetsartikkel. Slike saker kommer vi til å publisere i blog-form. Om Samsung skulle finne på å lansere en tannbørste med GPS vil du altså lese om det i denne seksjonen.

Priser

Prisforskjellene på mobiltelefoner er ofte svært markant, og da særlig mellom forskjellige nettbutikker. Vi har inngått et samarbeid med Dinpris.no, som er et søkeverktøy for å finne frem til den beste prisen. Er du ute etter å finne drømmetelefonen din til lavest mulig pris, kan du altså klikke deg inn på “priser”-fanen for å gjøre det beste kjøpet.

Hva skal til for å beholde deg som leser?

Vi starter med blanke ark, samtidig som vi er klar over at den gjennomsnittlige norske internettsurferen sjelden ofrer mer enn noen minutter på å pløye gjennom den daglige listen med nettsteder. Vi er svært interessert i å høre hva du vil lese mer om, hva du vil lese mindre om, hva vi kan gjøre bedre og hva du er fornøyd med.

Det viktigste målet vårt er at du som leser skal være fornøyd med Mobili.no, og vi vil gjøre vårt beste for å tilpasse oss etter tilbakemeldingene vi får på både redaksjonelt innhold og tjenester.

Beta!

Det er mye som skal på plass før Mobili.no får "satt" seg. Det gjelder både formen på stoffet, hvordan artikler utformes og ferdigstilling av tjenestene. Den nærmeste tiden kommer vi til å bruke på å føle oss frem til riktig format, og vi setter som sagt stor pris på alle tibakemeldinger fra deg, både i forhold til stoffet og funksjonene på siden.

Ikke nøl med å kontakte oss på e-post: post@mobili.no

Da gjenstår det bare å si tusen takk for at du tok deg tid til å kikke innom Mobili.no, og at vi håper du blir en gjenganger. :)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.