KLIMA

Velgerne støtter Borten Moe

DEBATT: Ola Borten Moes kritikk av miljøbevegelsen har skapt sterke reaksjoner - men de fleste Sp-velgerne støtter Moe.
DEBATT: Ola Borten Moes kritikk av miljøbevegelsen har skapt sterke reaksjoner - men de fleste Sp-velgerne støtter Moe. Bilde: Øyvind Lie
12. sep. 2011 - 10:45

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) opplever sterk støtte blant sine egne. Hans utspill mot miljøorganisasjonene får støtte fra seks av ti Senterparti-velgere.

1 av 3 enige

Ifølge en undersøkelse Sentio har laget for Nationen støtter hver tredje velger Moes utspill mot miljøbevegelsen. Hver fjerde velger sympatiserer i stedet med miljøorganisasjonene i saken.

Særlig stor støtte får Moe fra Senterpartiets egne velgere. Seks av ti Sp-velgere sier at de støtter ham, skriver Nationen.

Moe får også stor støtte fra velgerne til Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet. Velgerne til Arbeiderpartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Rødt sympatiserer i større grad med miljøorganisasjonene.

Navarsete: Vil ta opp Bellona-kritikk med Borten Moe

Tydelig

Moe kom i hardt vær da han sa at han ville justere miljøbevegelsens virkelighetsoppfatning i energipolitikken. Miljøbevegelsen likte ikke uttalelsene, og Moe ble verbalt filleristet av Bellona-leder Frederic Hauge.

Undersøkelsen blir av Moe tolket som en seier.

– Det er morsomt å se at støtten fra Sp-ere er så tydelig og overveldende. Det stemmer også godt overens med tilbakemeldingene jeg har fått, sier Moe.

Les også: Her er Borten Moes oljeargumenter

– Ikke galt

Men Bellona er også fornøyd.

– Vi får støtte fra en firedel. Det synes jeg er ganske bra sett i lys av hvordan miljøsaken står i et land der klima er i ferd med å bli fortrengt av egoisme og grådighet. Vi har fått satt miljø på dagsorden. Det er ikke galt, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Hauge angrer ikke på sine uttalelser mot Moe.

– Med tanke på alle lederartiklene og drittslengingen vi har fått mot oss, ser det ut til at vi har stukket hull på en betent byll. Det kommer mye gørr ut, men det var nødvendig å gjøre det, sier Hauge.

Les også: Bellona mener Norge har fått spesialbehandling om energikrav

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.