ENERGI

Velfylt ordrebok

Aktiviteten i det norske transformatormarkedet er i ferd med å ta seg opp. Hos ABB på Brakerøya i Drammen som nå konsentrerer seg om reparasjon og service på industri- og kraftransformatorer, er allerede 70 prosent av kapasiteten for i år belagt.

– Dagens situasjon er unik for en reparasjons- og servicebedrift hvor det har vært vanlig å ha belegg for en til to måneder framover, sier Britt-Helene Neteland som leder virksomheten. I år regner hun at virksomheten med 74 ansatte skal omsette for 110 millioner kroner.

Oppdragsmengden i år omfatter blant annet omvikling av 13 transformatorer for Sør-Norge Aluminium, omvikling og oppgradering av en stor krafttransformator for Statnett på Rød i Telemark og en 500 MVA krafttransformator for NESA i Danmark. Drammensbedriften skal også rehabilitere likerettertransformatorer for Elkem Aluminium i Mosjøen og Hydro Aluminium på Karmøy.

Neteland hevder at det gode utsikter også i de to kommende år. Det skyldes at transformatorparken eldes og at de får tilgang til nye markeder. ABB på Brakerøya er blitt et reparasjonssenter for industri- og krafttransformatorer i ABB-konsernet. Drammenserne har nå reparasjonsansvar for Norge, Danmark, Sverige, Finland, De baltiske stater, Island og Storbritannia.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.