IKT

Veksthus for mobilt Internett

15. nov. 2000 - 16:17

– mobileZone er bevisst lagt til Trondheim for å dra nytte av det tunge teknologimiljøet som er der. Vi åpner dørene for kreative studenter, oppstartsbedrifter, gründere og flere samarbeidspartnere. På den måten håper vi å skape et attraktivt veksthus for kreative løsninger innen mobilt Internett, sier divisjonsdirektør Arne Besseberg i Siemens AS.

mobileZone vil legge forholdene til rette slik at idéer kan utvikles og kommersialiseres. For å kunne prøve ut løsninger i de nye mobilnettene, vil Siemens stille til disposisjon GSM-, GPRS- og UMTS-utstyr. De forskjellige nettyper vil således kunne simuleres i mobileZones lokaler.

– Med mobileZone vil vi bringe sammen det beste fra flere verdener. Det solide og spissteknologiske fra en aktør som Siemens, Mobile Forzas kompetanse på å drive frem nye bedrifter, samt gode idéer fra teknologimiljøene, sier Haakon Klæbo, daglig leder i Mobile Forza AS.

Siemens vil eie 80 % av aksjene i mobileZone, mens Mobile Forza eier 20 %. mobileZone vil ikke komme til å gå med overskudd. Partenes interesse ligger i prosjektene som vokser ut av selskapet. De mest interessante ideene kan bli produkter som Siemens lanserer på verdensmarkedet. Alternativt kan gründeren selv velge å ta med seg sine ideer og starte sin egen bedrift. (fh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.