Veiteknisk Institutt feirer 50 år!

Veiteknisk Institutt startet i 1973 som et laboratorium for asfaltentreprenører, 50 år senere er VTI et kompetansesenter for forskning og utvikling, kvalitetskontroll og dokumentasjon av asfalt.

Siste tilskudd til en bilpark som omfatter alt fra målebiler til bobiler, er denne elektriske servicebilen.
Siste tilskudd til en bilpark som omfatter alt fra målebiler til bobiler, er denne elektriske servicebilen. Foto: Veiteknisk institutt
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. juni 2023 - 15:10

I år er det 50 år siden Asfaltindustriens Laboratorium så dagens lys. Dette var starten på det som i dag er Veiteknisk institutt (VTI), en medlemsforening som samler aktører fra de fleste delene av veisektoren.

Daglig leder i Veiteknisk Instiutt, Eirik Wulvik. <i>Foto:  Morten Bendiksen</i>
Daglig leder i Veiteknisk Instiutt, Eirik Wulvik. Foto:  Morten Bendiksen

– Vi ser frem til mange nye år, der vi kan bidra med kompetanseutvikling, oppdrag og problemløsing innen teknologi, infrastruktur og miljø, sier daglig leder Eirik Wulvik.

Siden 1973 har VTI jobbet med utvikling, kunnskapsformidling og oppdrag, og blitt et kompetansesenter og en ressurs for både medlemmer og bransjen generelt.

Ved oppstarten var tanken å etablere et sentralt laboratorium for asfaltentreprenører. Her skulle man bygge kompetanse og utføre tjenester som var naturlig på tvers av de ulike firmaene, og etablere et fagmiljø utenfor Statens vegvesen.

VTI har gjennom 50 år, bygget et sterkt fagmiljø med unik erfaring og kunnskap, som bidrar med kompetanseutvikling og problemløsing for hele verdikjeden.

– Gjennom våre ansatte, og kompetansen hos medlemmene, besitter vi i dag en enestående kunnskap knyttet til veidekker. Dette har gjort oss til en fremoverlent organisasjon med unik erfaring og vi har fått nye, innovative krefter med spisskompetanse innen sine felt. Og i september skal jubileet feires på Deichman Bjørvika, sier Eirik Wulvik.

Eirik Selmer ser på websiden for detaljerte transportdata fra et registreringspunkt ved finskegrensen sør for Kautokeino.
Les også

Bruker KI til trafikktelling: – Kan påvirke statens prioriteringer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.