NYHETER

Veilende kunngjøring om ny E 39 i Sogn

Veiledende kunngjøring er sendt ut for ny E 39 mellom Torvund og Teigen i Sogn. Dagens veg følger nordsiden av Sognefjorden. 2,5 km av den nye vegen skal gå i tunnel, for øvrig skal det anlegges 2,9 km veg i dagen som delvis vil følge nåværende trasé.

Den nye tunnelen mellom Torvund og Teigen skal ikke beskytte trafikantene mot ras, men den skal erstatte en svært dårlig strekning med smal kjørebane og bratte stigninger. Dessuten gjør den E 39 kortere.
Den nye tunnelen mellom Torvund og Teigen skal ikke beskytte trafikantene mot ras, men den skal erstatte en svært dårlig strekning med smal kjørebane og bratte stigninger. Dessuten gjør den E 39 kortere. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
8. mai 2009 - 14:13

Vegstrekningen som får avløsning ligger i Høyanger kommune mellom Lavik og Vadheim. I motsetning til de fleste ny tunneler i Sogn og Fjordane, skal tunnelen mellom Torvund og Teigen ikke beskytte trafikantene mot ras. Nåværende veg er ikke spesielt rasutsatt, men den er bratt og smal og har mange farlige avkjørsler.

Den nye vegen dimensjoneres som stamveg for en årsdøgntrafikk på inntil 4 000 med fartsgrense 80 km/t.

Foruten ny E 39 omfatter oppdraget anlegg av 910 meter adkomstveger, 1 160 private veger og 250 meter gang/sykkelveg. Nåværende E 39 utenom tunnelen vil bli beholdt som lokalveg når jobben er fullført.

Vegvesenet regner med at oppdraget blir utlyst mot slutten av året. Anleggsstart er planlagt neste vinter. Vegen blir klar til bruk i 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.