NYHETER

Veiledende kunngjøring om kjempejobb på E 16

Vegvesenet har sendt ut veiledende kunngjøring om en kjempejobb på Filefjell. Nesten 20 km av E 16 skal enten utbedres eller legges helt om. I følge Vegvesenets beregninger vil entreprisearbeidet koste mellom 600 millioner og en milliard kroner.

Entreprenørarbeid for mange hundre millioner venter den som får kontrakten på ny E 16 over Filefjell. (Ill.: Statens vegvesen)
Entreprenørarbeid for mange hundre millioner venter den som får kontrakten på ny E 16 over Filefjell. (Ill.: Statens vegvesen)
1. mars 2013 - 12:10

Strekningen går mellom Varpe bru i Vang kommune i Oppland og Smedalsosen i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane. 5,8 km av vegen skal gå i en tunnel med profil T 9,5. Den er foreløpig navnløs, men omtales gjerne som Filefjelltunnelen.

Dagstrekningene får en samlet lengde på 13,6 km. Her blir vegbredden 8,5 meter. Entreprisen omfatter også utbedring av 5,9 km lokalveger. Store bruer forekommer ikke på prosjektet, men det blir fem små.

Strekningen som skal utbedres er den høyestliggende delen av E 16. Det høyeste punktet ligger 1 013 meter over havet. Det vil forsvinne fra europavegnettet når tunnelen blir ferdig, men det blir ikke mange høydemeter å spare. Hovedhensikten med tunnelen er å føre E 16 utenom en rasfarlig strekning langs nordsiden av Otrøvatnet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

De senere årene har E 16 blitt utbedret på begge sider av Filefjell. På østsiden ble den 5,5 km lange strekningen Eidsbru-Varpe bru fullført i fjor høst. På vestsiden har utbyggingen skjedd i flere etapper. Siste etappe er den nesten 11 km lange strekningen Borlaug-Smedalsosen som fullføres neste år.

Ny E 16 over Filefjell er prosjektert av ressursavdelingen i Statens vegvesen Region Vest. Hvis alt går som planlagt, blir jobben sendt ut på anbud i september. Byggestart er planlagt i mars neste år med ferdigstillelse i august 2017.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.