NYHETER

Veiledende kunngjøring om E 6 Frya-Vinstra

Statens vegvesen har sendt ut veiledende kunngjøring om en gigantjobb. Ikke mindre enn 18 km ny E 6 skal anlegges gjennom Gudbrandsdalen. Hvis Stortinget gir sin tilslutning til planen, blir oppdraget utlyst i desember.

Strekningen Frya-Vinstra som den veiledende kunngjøringen gjelder, er til høyre for den loddrette streken. Hvis Stortinget vil, blir anleggsarbeidet utlyst i desember. (Ill.: Statens vegvesen)
Strekningen Frya-Vinstra som den veiledende kunngjøringen gjelder, er til høyre for den loddrette streken. Hvis Stortinget vil, blir anleggsarbeidet utlyst i desember. (Ill.: Statens vegvesen)
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. okt. 2012 - 09:57

Strekningen går mellom Frya i Sør-Fron kommune og Vinstra i Nord-Fron. Hvis proposisjonen blir godkjent i Stortinget denne høsten, blir dette det første oppdraget som lyses ut på ny E 6 mellom Ringebu og Otta.

I tillit til at Stortinget gjør nettopp det, inviterer Vegvesenet til forhåndskonferanse og befaring på Sødorp Gjestgiveri på Vinstra 7. november.

Den nye E6 skal følge traséen til nåværende E 6 over en strekning på ca. halvannen kilometer. På de øvrige 16,5 kilometrene får vegen helt ny trasé.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Ny E 6 får to felt, midtrekkverk og strekninger med forbikjøringsfelt. Den 4,3 km lange Hundorptunnelen inngår i parsellen Frya-Vinstra. Det gjør også 21 konstruksjoner, den største av dem er en 330 meter lang bru over Lågen ved Harpefoss. Oppdraget omfatter også anlegg av 10 km lokalveger og 3 km gang/sykkelveger.

Den som får kontrakten, får en formidabel oppgave. 1,1 millioner kubikkmeter løsmasser skal flyttes, 750 000 kbm fjell skal sprenges i dagen og 400 000 i tunnel. Det skal legges 130 000 tonn asfalt og 170 km drens- og overvannsledninger. Prosjekteringen alene kommer på 57,7 millioner kroner. Den utføres av Multiconsult.

Anleggstart er planlagt 1. april neste år. Vegvesenet håper at det også blir anleggstart på andre parsell på E6 Ringebu-Otta i løpet av 2013. Den går mellom Vinstra og Sjoa i Sel kommune og er 16 km lang. Går det slik Vegvesenet håper, kan de to første parsellene åpnes samtidig innen 1. november 2016.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.