BYGG

– Veiene rundt Oslo må bygges ut

- Saken i Aftenposten i dag om at Høyre vil ha bilene vekk fra de største byene, er helt feil fremstilt. Vi må bygge ut veinettet rundt Oslo, men samtidig satse veldig på kollektivutbygging, sier samferdselspolitisk talsmann i Høyre, Øyvind Halleraker. Her sammen med partileder Erna Solberg.
- Saken i Aftenposten i dag om at Høyre vil ha bilene vekk fra de største byene, er helt feil fremstilt. Vi må bygge ut veinettet rundt Oslo, men samtidig satse veldig på kollektivutbygging, sier samferdselspolitisk talsmann i Høyre, Øyvind Halleraker. Her sammen med partileder Erna Solberg. Bilde: bruker 123, iStockphoto
Truls Tunmo
13. apr. 2011 - 11:24

– Dette er ikke riktig, selvfølgelig vil vi bygge ut veinettet for eksempel rundt Oslo. Dette er helt nødvendig, sier Halleraker til Teknisk Ukeblad.



– Tatt bort av desken

At Aftenposten i dag skriver at Høyre vil fjerne bilene fra de største byene, tilbakeviser han.

– Jeg går ikke god for måten Aftenposten fremstiller dette på i dagens utgave. Vi har ikke forandret vår samferdselspolitikk. Desken i Aftenposten har tatt bort elementet om at vi er nødt til å utvide veiene rundt hovedstaden, for eksempel ønsker Høyre at hele E18-utbyggingen skal skje med som et OPS-prosjekt, ikke minst er vestkorridoren av E18 ved Oslo særdeles viktig, sier Halleraker.



Høyres transportplan

Han viser til Høyres alternative transportplan “Levende byer, nye løsninger”.

– Vi står for denne planen hvor vi blant annet har med utbygging av veinettet rundt Oslo. Det vi har sagt er at den største veksten i samferdselsutbyggingen må komme i kollektivtrafikken. Men da holder det ikke med de defensive holdningene hos dagens regjering, det må et kjempeløft til, sier Halleraker.



Dramatisk befolkningsvekst

I dagens Aftenposten sier Høyre-leder Erna Solberg blant annet dette om den dramatiske befolkningsveksten:

– Trengselsutfordringen frem mot 2030 er så enorm i storbyene at antall kollektive reiser rett og slett må økes betydelig. Dette kan ikke løses med mer vei, bare med mer bane, tog, sykkel og bruk av føttene.

– Det er riktig. Men Aftenposten hopper over det vi også mener om at veiutbygging tvinger seg frem. Det går an å ha to tanker og ideer i hodet samtidig, sier Øyvind Halleraker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.