Veien på Russlands nordligste grense mot EU pusses opp

Arbeidet skal gjøres i løpet av tre år.

Vei mellom Russland og Finland skal pusses opp. Arbeidet skal være ferdig i 2021.
Vei mellom Russland og Finland skal pusses opp. Arbeidet skal være ferdig i 2021. Illustrasjon: Google Maps
2. nov. 2018 - 10:34

Strekningen som skal utbedres går mellom de to russiske byene Kola og Lotta - som er Russlands nordligste grense til EU (Finland), og prislappen er på 4,5 milloner euro, melder nettavisen thebarentsobserver.com.

Avisen følger nordområdene tett, og de beskriver dagens vei som om man kjører på en potetåker - spesielt under vårløsningen. 

Det meste av midlene til oppgraderingen kommer fra Russlands bidrag til EUs Kolarctic-program. Murmansk Oblast bidrar med 15 prosent. 

– Grenseveier er dører mellom land, og tilstanden på disse avgjør hvor gjestfrie vi er, og hvor villige vi er til å samarbeide, sa guvernør i Murmansk Marina Kovtun, da avtalen ble signert tirsdag, ifølge avisen.

Bildet viser Bøkfjordbrua på Europavei 105 i Sør-Varanger i Finnmark. Grensen til Russland ligger cirka ti minutter unna. <i>Foto:  Martin Gramnæs</i>
Bildet viser Bøkfjordbrua på Europavei 105 i Sør-Varanger i Finnmark. Grensen til Russland ligger cirka ti minutter unna. Foto:  Martin Gramnæs

Dette er den den siste av tre grensekryssende strekninger som skal pusses opp på Kolahalvøya. I fjor ble arbeidet på strekningen mellom russiske Kandalaksha og finske Salla fullført.

Den tredje strekningen går på europavei 105 mellom Norge og Russland. Arbeidet på russisk side stod ferdig i 2015.

På den norske siden av grensen ble prosjektet fullført i fjor. Denne nye strekningen er på 10 kilometer, og inneholder både ny bru og tunnel. 

LES OGSÅ: Åpnet: Stål med stil i grenseland

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.