ENERGI

Veidekke vokser

Veidekke Gjenvinning AS har kjøpt halvparten av aksjene i containerfirmaet Sigbjørn Høyland AS og 45 prosent i gjenvinningsanlegget FF-Resi AS. De blir dermed største aksjonær i begge selskapene, skriver Veidekke Gjenvinning i en pressemelding.

Sigbjørn Høyland AS skifter samtidig navn til Veidekke Gjenvinning Rogaland AS. Selskapene forventes å få en samlet omsetning på 35–40 millioner kroner i 2001, og har et betydelig potensial for videre vekst.

Sigbjørn Høyland AS er lokalisert på Varhaug i Hå kommune. Bedriften driver innsamling og transport av avfall fra næringslivet i Stavangerområdet, og har også betydelige kontrakter innen husholdnings- og slakteavfall. Bedriften har tolv ansatte og forventer en omsetning på ca. 15 millioner kroner i 2001. Daglig leder Årstein Skrettingland i Sigbjørn Høyland AS fortsetter i stillingen.

FF-Resi AS ligger på Vigrestad i Hå kommune og driver sortering og gjenvinning av næringsavfall. Anlegget er nylig oppstartet og er et av landets mest moderne med en kapasitet for mottak av nærmere 60.000 tonn næringsavfall. Det er et fremtidsrettet anlegg og er i stor grad innrettet mot bearbeiding av avfall som skal gå til energigjenvinning hos Norsk Varme- og Energiproduksjon A/S, som skal bygge anlegg i samme kommune. FF-Resi har åtte ansatte og forventer en omsetning på ca. 20–25 millioner kroner i 2001. Daglig leder i FF-Resi, Jan Oddvar Friestad, fortsetter i stillingen.

Veidekke Gjenvinning AS ønsker å bli et landsdekkende selskap som kan levere totalløsninger innenfor avfallshåndtering. Veidekke Gjenvinning tilbyr avfallsløsninger for bedrifter i Rogaland, som sikrer at en stor andel av avfallet gjenvinnes og reduserer samtidig mengden av avfall som går til deponi.

Veidekke Gjenvinning AS har siden høsten 1998 kjøpt eller etablert tolv selskaper innen gjenvinningssektoren. Veidekke Gjenvinning AS er i dag landets ledende innen tyngre byggavfall og er et av de ledende innen blandet næringsavfall. Selskapet er også store innen utvikling av produkter basert på avfall. Det forutsettes en omsetning på nærmere 300 millioner kroner i 2001.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.