NYHETER

Veidekke vokser videre

Veidekke vokste hele 22 prosent i årets første kvartal sammenlignet med fjoråret. Allikevel ble det underskudd  på 52 mill kroner, av en omsetning på 4,3 mrd. NOK.

 -Marginene for entreprenørvirksomheten i Norge henger fortsatt noe etter, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.
-Marginene for entreprenørvirksomheten i Norge henger fortsatt noe etter, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. mai 2012 - 09:03

- Resultatet er noe bedre enn på samme tid i fjor. Vi ser en sterk vekst i Veidekkes omsetning og ordrereserve, mens marginene for entreprenørvirksomheten i Norge fortsatt henger noe etter, sier konsernsjef Terje R. Venold. - Første kvartal er tradisjonelt et utgiftskvartal for en virksomhet som Veidekke, og asfaltvirksomheten har liten eller ingen aktivitet i vinterhalvåret, legger han til.

Veidekkes omsatte i første kvartal for 4,3 mrd. NOK (3,5 mrd. NOK i 2011). Resultatet før skatt ble -52 MNOK (-69 MNOK). Resultatet pr aksje ble kr -0,3 (-0,4). Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er nå på 14,7 mrd. NOK (12,9 mrd. NOK). Tallene er hentet fra segmentregnskapet.

 

 

Entreprenørvirksomhet

Det er fortsatt lave marginer i den norske entreprenørvirksomheten i Veidekke, mens det var marginforbedringer i Sverige og Danmark. Omsetningen har til sammen økt med 24 % i de tre landene, mens den i Norge alene økte med 35 % sammenlignet med fjoråret. Denne økningen kom i det vesentlige fra byggprosjekter. Ordrereserven har i samme periode økt med 14 %.

Omsetningen i den samlede entreprenørvirksomheten ble i første kvartal 3 803 MNOK (3 056 MNOK) og resultatet ble 65 MNOK (46 MNOK).

 

Eiendomsutvikling

Aktiviteten og boligsalget var fortsatt godt i Norge i første kvartal. Det er tendenser til bedring i det svenske boligmarkedet med noe økende salg, spesielt i Göteborg og Stockholm. Antall boliger i produksjon var 1 245 ved kvartalets utgang (976). Det ble solgt 205 boliger i første kvartal (210).

 

Omsetningen for Veidekkes eiendomsvirksomhet i første kvartal endte på 394 MNOK (377 MNOK) og resultatet endte på 38 MNOK (45 MNOK).

 

Industri

Årets tre første måneder er et utgiftskvartal for industrivirksomheten med sesongmessig lav aktivitet, og resultatene er tilfredsstillende. Det er kontinuerlig fokus på forbedringsarbeid, det vil si tiltak for å øke produktiviteten og redusere kostnadene.

 

Samlet omsetning i Veidekke Industris første kvartal ble 301 MNOK (311 MNOK), og resultatet ble -144 MNOK (-141 MNOK).

 

HMS

Til tross for økt fokus på helse, miljø og sikkerhet har Veidekke hatt to alvorlige ulykker med døden til følge i årets første måneder. Den ene personen omkom i forbindelse med montering av betongelementer, mens den andre mistet livet i en fallulykke. Ekstra tungt blir dette, når begge ulykkene skjedde på samme prosjekt.

 

H-verdien i hele konsernet (antall fraværsskader pr. million arbeidstimer) endte på 7,9 (4,8) i første kvartal.

 

Sykefraværet for alle ansatte i Norge i første kvartal var 5,7 % (5,5 %), mens det i Sverige var 3,7 %

(3,1 %) og i Danmark 2,6 % (1,9 %). (Alle tall er 12 måneders rullerende.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.