PROSJEKTER

Veidekke sprengte ulovlig bort 500.000 tonn stein i Stockholm

Det norske entreprenørselskapet Veidekke har ulovlig sprengt bort 500.000 tonn stein i forbindelse med byggingen av et større veiprosjekt i Sveriges hovedstad.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox
18. aug. 2020 - 08:50

Det melder Dagens Industri.

Veidekke er avhengig av byggetillatelse fra Trafikverket for å utføre arbeidet på den nye omkjøringsveien i Stockholm, og tillatelsen har blitt forlenget flere ganger. Den 31. mars utløp den gjeldende tillatelsen uten at den ble fornyet. Arbeidet fortsatte likevel.

– Vi har gjort en feil. Et eller annet sted har vi oversett at tillatelsen skulle fornyes, sier prosjektledet Jonas Södergren i Veidekke.

Da feilen ble oppdaget, ble sprengningsarbeidet stoppet. Veidekke kontaktet Trafikverket. Den 9. juni ble den nye tillatelsen innvilget.

Sprengningen som ble utført i mellomtiden er ulovlig og det gir grunnlag til å inndra Veidekkes byggetillatelse. Selskapets forsikringer hadde ved en ulykke ikke vært gyldig i perioden det ble arbeidet uten tillatelse, ifølge Dagens industri.

Næringslivsavisen peker på at Trafikverket også har forsøkt å legge lokk på det som omtales som en skandale.

Saken er henlagt av politiet i Stockholm og det er ikke tatt stilling til om Veidekkes byggetillatelse skal inndras.

Omkjøringsveien i Stockholm kommer til å bli 21 kilometer lang og er ventet å stå ferdig i 2030. Byggingen har vært rammet av flere forsinkelser og konflikter, blant annet etter en lang rettssak med en entreprenør.

(©NTB)

Trafikklyssystemet for havbruk fører til brudd på naturmangfoldlovens mål for villaksbestanden, heter det i en rapport fra en regjeringsnedsatt arbeidsgruppe.
Les også

Rapport: : Trafikklyssystem i strid med naturmangfoldloven

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.