SAMFERDSEL

Veidekke sprengte ulovlig bort 500.000 tonn stein i Stockholm

Gir grunnlag til å inndra Veidekkes byggetillatelse.

Det norske entreprenørselskapet Veidekke har ulovlig sprengt bort 500.000 tonn stein i forbindelse med byggingen av et større veiprosjekt i Sveriges hovedstad.
Det norske entreprenørselskapet Veidekke har ulovlig sprengt bort 500.000 tonn stein i forbindelse med byggingen av et større veiprosjekt i Sveriges hovedstad. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
18. aug. 2020 - 07:17

Det norske entreprenørselskapet Veidekke har ulovlig sprengt bort 500.000 tonn stein i forbindelse med byggingen av et større veiprosjekt i Sveriges hovedstad.

Det melder Dagens industri.

Veidekke er avhengig av byggetillatelse fra Trafikverket for å utføre arbeidet på den nye omkjøringsveien i Stockholm, og tillatelsen har blitt forlenget flere ganger. Den 31. mars utløp imidlertid den gjeldende tillatelsen uten at den ble fornyet. Arbeidet fortsatte likevel.

– Vi har gjort en feil. Et eller annet sted har vi oversett at tillatelsen skulle fornyes, sier prosjektledet Jonas Södergren i Veidekke.

Ugyldige forsikringer

Da feilen ble oppdaget, stoppet sprengningsarbeidet og Veidekke kontaktet Trafikverket. Den 9. juni ble den nye tillatelsen innvilget.

Sprengningen som ble utført i mellomtiden er ulovlig og det gir grunnlag til å inndra Veidekkes byggetillatelse. Selskapets forsikringer hadde ved en ulykke ikke vært gyldig i perioden det ble arbeidet uten tillatelse, ifølge Dagens industri.

Næringslivsavisen peker på at Trafikverket også har forsøkt å legge lokk på det som omtales som en skandale.

Saken er henlagt av politiet i Stockholm og det er ikke tatt stilling til om Veidekkes byggetillatelse skal inndras.

Omkjøringsveien i Stockholm kommer til å bli 21 kilometer lang og er ventet å stå ferdig i 2030. Byggingen har vært rammet av flere forsinkelser og konflikter, blant annet etter en lang rettssak med en entreprenør.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier verden har blitt litt farligere etter Irans angrep mot Israel.
Les også

Barth Eide: – Verden ble nettopp litt farligere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.