ARKIVNYHETER

Veidekke slipper overtredelsesgebyr på 270 mill

Bilde: Ane Sangnes, Veidekke
Jarle Skoglund
17. okt. 2011 - 09:19

I en pressemelding fra Veidekke heter det at Konkurransetilsynet har varslet Veidekke at tilsynet vurderer å treffe vedtak rettet mot selskapet for brudd på konkurranseloven. Det fremgår av varselet at etterforskningen har avdekket forhold knyttet til to enkeltpersoners handlinger, og det ikke gir grunnlag for å påstå at ulovlighetene er utslag av en utbredt ukultur i Veidekke.

Veidekke gikk til Konkurransetilsynet straks selskapets ledelse i januar 2010 ble kjent med påstander om at noen i selskapet skulle ha vært involvert i ulovlig samarbeid. Etter dette har Veidekke samarbeidet med tilsynet for å fremskaffe all relevant informasjon og dokumentasjon. Konkurransetilsynet har derfor varslet at Veidekke vil bli fritatt for et overtredelsesgebyr på 270 millioner kroner, forutsatt at Veidekke fortsatt samarbeider fullt ut med Konkurransetilsynet og det ikke fremkommer opplysninger som tilsier at Veidekke har gitt tilsynet villedende eller uriktig informasjon.Dommen faller i dag

Konlkurransetilsynet kommer til å offentliggjøre utfallet i asfaltsaken kl 12 i dag.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.