NYHETER

Veidekke skal asfaltere Norge på langs

2014 kan bli et rekordår for asfaltproduksjon og asfaltering for Veidekke: - Vi har aldri hatt høyere ordrereserve enn nå. Vi regner med å legge mer enn to millioner tonn asfalt i år.

Administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Industri.
Administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Industri.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. mai 2014 - 12:09

Det tilsvarer mer enn strekningen fra Lindesnes til Nordkapp i åtte meters bredde, sier administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Industri.

 

900 000 tonn til Statens vegvesen

Statens vegvesens årlige anbudskonkurranser har gitt Veidekke god uttelling på asfalt­kontrakter med hele 900 000 tonn asfalt til en verdi av 800 millioner kroner (ekskl. mva). På kundelisten har Veidekke en rekke større utbyggingsprosjekter, blant annet de tre store parsellene på E6 ved Mjøsa, sammen med kommuner, flyplasser og private oppdrag for næringsliv og husholdninger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Denne miksen av kunder og oppdrag er bra for oss, så vi må kunne si oss svært godt fornøyd med ordresituasjonen vår, sier Moen før han fortsetter: - I år startet asfaltsesongen tidligere enn i fjor. En slik start gir gode forutsetninger for vår næring, og vi regner med å legge godt over 2 millioner tonn asfalt over hele landet i løpet av sesongen. Til sammenligning er det mer enn om vi hadde ­asfaltert to kjørefelt (8 meter bredt) på den 2 523 kilometer lange strekningen Lindesnes - Nordkapp gjennom hele Norge.

 

Nye drift- og vedlikeholdskontrakter

Veidekke har også hatt god uttelling på 5-årige kontrakter for drift- og vedlikehold av riks- og fylkesveier for Statens vegvesen. Veidekke mistet en kontrakt, men vant fem i årets anbudskonkurranse. Disse er verdt rundt 1 milliard kroner over de neste fem årene.

- Vi skal sørge for alt fra brøyting og strøing, skiltvask, tømming av søppel, kantklipp, grøfterensk til opprydding etter flom, ras og ulykker på 11.300 kilometer vei fra Finnmark i nord til Agder i sør. Dette er blitt et viktig forretningsområde for Veidekke, og gir oss en omsetning på nærmere en milliard kroner i året og en kontraktsportefølge på nær 3 milliarder kroner, avslutter Moen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.