MASKINER & UTSTYR

Veidekke vil unngå ulykker med nye krav til hurigkoblinger og rotortilt

Innfører krav om sikkert utstyr på alle gravemaskiner over fem tonn som skal benyttes på Veidekkes prosjekter eller anlegg.

For å unngå ulykker innfører Veidekke et nytt krav om sikkerhetsinnretning som hindrer at redskap faller av.
For å unngå ulykker innfører Veidekke et nytt krav om sikkerhetsinnretning som hindrer at redskap faller av. Foto: Colourbox
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. sep. 2019 - 13:08

Utstyr som faller av hurtigkobling og rotortilt på gravemaskiner er en kjent problemstilling i bygg- og anleggsbransjen, og har dessverre forårsaket dødsulykker i Veidekke og hos andre entreprenører.

- Nå finnes det flere typer hurtigkoblinger og rotortilter på markedet fra ulike produsenter som gjør at slike ulykker kan unngås. Da mener jeg at vi ikke har noe valg, og innfører krav om at dette kommer på plass over alt hos oss. Meg bekjent er vi den første store entreprenøren som innfører dette i Skandinavia, nå håper vi de andre følger etter slik at dette kan bli en bransjestandard, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i en pressemelding.

Det nye kravet innføres raskest mulig, og senest innen første januar 2020. Veidekke har startet en omfattende utskiftning av utstyr på egne maskiner, og sendte i vår et brev til alle leverandører og samarbeidspartnere i Norge, Sverige og Danmark der kravet forklares og presiseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.