BYGG

Veidekke satser på vekst

VIL VOKSE: Terje Venold har sett seg ut Sverige som et naturlig mardet for vekst, etter gode resultater for 2010.
VIL VOKSE: Terje Venold har sett seg ut Sverige som et naturlig mardet for vekst, etter gode resultater for 2010. Bilde: Knut Strøm
Joachim Seehusen
10. feb. 2011 - 16:17

Til tross for asfaltbråket var det en fornøyd Terje Venold som presenterte resultatene for 2010 i dag. Omsetningen økte med fem prosent, til 15.7 milliarder kroner. Resultatet før skatt ble 482 millioner kroner, som er 15 prosent opp fra 2009. Bunnlinjen viser en resultatmargin på 5.2 prosent for fjoråret.

God krisehåndtering

– Vi leverer blant de beste entreprenørmarginene. Det er med stolthet jeg legger frem dette resultatet. Vi har aldri tidligere klart å håndtere en nedgang slik vi har klart denne gangen. Det er resultatet av svært godt håndverk, fastslo konsernsjef Terje Venold.

Hele bygg og anlegg markedet har vokst med tre prosent i Skandinavia, i år forventer Veidekke at markedet skal vokse med fem prosent. Det er særlig boligbyggingen som nå tar seg opp igjen. Før krisen hadde Veidekke stort sett 2000 boliger under bygging, sent i 2009 hadde dette falt til 160. Nå er 1000 boliger under produksjon og konsernsjefen håper å komme opp på 1200 i løpet av året.

Satser i Sverige

– Vi ser et stort potensial i Sverige, vi skal vokse i Sverige både gjennom organisk vekst og gjennom oppkjøp, sa Venold.

I tillegg ser det nå ut til at problembarnet Danmark er ute av den verste krisen. Også der tjener nå Veidekke penger.

Samlet har Veidekke en markedsandel på seks prosent i Skandinavia og Venold sier konsernet har kapasitet til å ta flere prosjekter.

Les mer om: