Veidekke overtar hele Asfaltverket Mo

Veidekke Industri AS kjøper 50 prosent av aksjene fra Rune Langfjell, og blir heleier av Asfaltverket Mo.

Rune Langfjell og hans selskap Sirumi Holding selger seg ut av Asfaltverket Mo, og overlater hele driften til Veidekke Industri.
Rune Langfjell og hans selskap Sirumi Holding selger seg ut av Asfaltverket Mo, og overlater hele driften til Veidekke Industri. Bilde: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. aug. 2017 - 14:41

Asfaltverket Mo AS ble etablert i 1999 og har 15 ansatte. Asfaltfabrikken ligger i Mo i Rana og ar sitt hovedmarked på Helgeland i Nordland fylke. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 90 millioner NOK.

 

-Godt tidspunkt for begge parter

- Nord-Norge utgjør en viktig del av asfaltvirksomheten vår. Dette oppkjøpet er en naturlig utvikling på et godt tidspunkt for begge parter, sier Terje Olsen, direktør for forretningsområde asfalt i Veidekke Industri.

Asfaltverket Mo AS integreres fullt inn i asfaltorganisasjonen i Veidekke Industri, og daglig leder i Asfaltverket Mo AS, Rune Langfjell, blir med videre i en ny rolle for å sikre ivaretakelse av eksisterende kunder.

Avtalen gjennomføres etter due diligence i løpet av august 2017.

 

Kjempekontrakt på E6 Helgeland Nord

I 2015 skrev Asfaltverket Mo AS kontrakt med Hæhre Entreprenør AS om å levere 220.000 tonn asfalt til den 62 kilometer lange parsellen E6 Helgeland Nord som Hæhre bygger ut for Statens Vegvesen. Det arbeidet startet i 2016 og ferdigstilles høsten 2019. 

 

Solid og god butikk

Asfaltverket Mo omsatte i 2016 for 90 millioner kroner, og leverte et driftsresultat på over 17 millioner kroner.

Asfalteventyret til Rune Langfjell startet i 1995 da han kjøpte en gammel asfaltfabrikk i Mo på rot. Fire år senere fikk han med seg Veidekke på laget, og siden den gang har de hatt et godt og fruktbart samarbeid gjennom et 50/50-eierskap. Nå overlater han hele eierskapet og driften  til Veidekke Industri AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.